Articol scris de Alex Masgras
Întâlnirea din sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon din 2007 dintre Richard Gasquet și Andy Roddick va rămâne în istorie drept una dintre cele mai frumoase reveniri văzute pe iarba londoneză.
Francezul, în vârstă de 21 de ani la vremea respectivă, a început timorat primul sfert de finală al carierei într-un turneu de Grand Slam. Primele două seturi ale partidei au fost câștigate de american, ambele cu același scor, 6-4. Nici al treilea set nu a început prea grozav pentru tânărul francez, Roddick lăsând impresia că se îndreaptă către semifinale după ce a pornit cu 2-0 în al treilea act.
Wimbledon
"Rafa nu se va preda în fața lui Djokovic!" Toni Nadal a anunțat când se va ști cine e "The GOAT"
14/07/2021 LA 10:57
Gasquet părea neputincios în fața serviciului adversarului său, așa cum a fost pe toată durata partidei. Cu toate acestea, la 4-3 pentru Roddick, o dublă greșeală a americanului și un forehand în out restabilesc egalitatea în setul al treilea. Astfel, de la 4-4, jocul lui Gasquet a devenit mai agresiv, francezul neavând ce să piardă. Salvând și o minge de break la 5-5, tânărul francez a dus meciul în tiebreak, pe care l-a dominat, câștigându-l cu scorul de 7-2.

"După primele două seturi am decis să joc mai agresiv" – Richard Gasquet

"După primele două seturi am decis să joc mai agresiv, să joc mai mult cu reverul, să merg mai mult la fileu și să servesc mai bine. Nu aveam nimic de pierdut, am jucat fără presiune și a fost incredibil să pot juca așa", a declarat Richard Gasquet după partidă. Și chiar așa a fost. Tânărul francez a fost mult mai dezinvolt, chiar dacă tensiunea de pe terenul numărul 1 de la Wimbledon creștea. Setul 4 a mers și el în tiebreak cu un Gasquet în formă de zile mari și un Roddick cu privirea pierdută, care nu înțelegea cum a ajuns în punctul acesta. Gasquet a câștigat și acest tiebreak cu scorul de 7-3, iar meciul a mers în decisiv.
Nici măcar în setul decisiv cei doi nu puteau fi despărțiți, dar jocul lui Gasquet lăsa impresia că francezul era cel care voia să ia inițiativa. De la 5-4, presiunea avea să cadă pe umerii lui Roddick care servea pentru a rămâne în meci. Neavând tiebreak în setul decisiv, inevitabilul s-a produs. La 7-6, pe serviciul americanului, după un forehand de excepție, Gasquet avea 2 mingi de meci. Francezul a reușit să încheie partida după prima minge de meci după ce Roddick, venind la fileu după serviciu, nu a reușit să pună mingea în teren.
Astfel, după 3 ore și 34 de minute, Richard Gasquet a produs una dintre cele mai mari victorii ale carierei și a mers în semifinalele turneului de la Wimbledon, unde avea să îl întâlnească pe Roger Federer. Pentru Andy Roddick, înfrângerea cu Gasquet a fost o lovitură puternică. Venit cu gândul de a se bate la titlu, marele campion american a plecat cu un gust amar de la Wimbledon în 2007.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Wimbledon
Berrettini, după finala de la Wimbledon: "Djokovic era singurul jucător care putea să mă bată"
14/07/2021 LA 08:00
Wimbledon
Djokovic a dezvăluit de ce "gustă" iarba de pe Centre Court după fiecare titlu cucerit la Wimbledon
13/07/2021 LA 09:19