Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Wimbledon 2023 | Gabriela Ruse cedează cu Yanina Wickmayer și ratează prezența pe tabloul principal

Dani Morar

Actualizat 28/06/2023 la 22:07 GMT+3

Wimbledon 2023 | Gabriela Ruse a cedat în runda a doua a calificărilor în fața Yaninei Wickmayer și ratează prezența pe tabloul principal. Românca părea că poate produce surpriza, după ce a câștigat primul set și a avut avantaj de un break în manșa secundă, dar a cedat în decisiv, după o luptă intensă.

Gabriela Ruse, Roma 2023

Credit imagine: Getty Images

Gabriela Ruse a fost eliminată în turul 2 al calificărilor de la Wimbledon de Yanina Wickmayer. Sportiva noastră a cedat cu 6-4, 3-6, 3-6, după o oră și 52 de minute de joc.
Gabriela Ruse debutase cu o victorie în calificările turneului de la Wimbledon. Sportiva noastră a făcut pasul spre semifinalele acestei faze a competiției după ce a învins-o în două seturi pe Isabelle Lacy (locul 594 WTA).
Gabriela Ruse a început slab pe serviciul adversarei, nereușind să ia vreun punct în primul game. Românca a restabilit egalitatea foarte repede, iar la 1-1 a avut două mingi de break, pe care nu le-a fructificat.
Un game de mare luptă s-a dat apoi pe serviciul lui Ruse, care a reușit să rămână tare și să egaleze la 2 în runda inaugurală. A urmat încă o serie de 4 game-uri în care ambele jucătoare și-au făcut serviciul, astfel că s-a ajuns la 4-4.
Gabriela a câștigat 3 mingi consecutive pe serviciul Yaninei, procurându-și 3 șanse de break. Belgianca a încercat să revină, dar jucătoarea noastră a câștigat pe serviciul advers, iar apoi a închis setul, după 43 de minute.
Citește și:

Gabriela Ruse, eliminată în calificările de la Wimbledon

Românca părea că se desprinde ușor în câștigătoare și la scorul de 1-1 în setul 2 a reușit încă un break. Adversara sa a luptat și și-a recuperat serviciul egalând la 2.
Wickmayer a mai făcut un break și s-a distanțat până la 5-2. Ruse a încercat să opună rezistență, însă adversara sa a egalat situația la seturi, câștigând runda secundă cu 6-3, după 32 de minute.
Setul 3 a început rău pentru sportiva noastră, care a cedat pe propriul serviciu de două ori, reușind și un break, însă. S-a făcut repede 3-1 pentru Wickmayer, care a închis partida, după ce a câștigat în decisiv cu 6-3.
România are 4 sportive pe tabloul principal la Wimbledon. Este vorba despre Irina Begu, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan și Jaqueline Cristian.
Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului, se desfășoară în perioada 3-16 iulie, în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport. Campionii en-titre sunt Novak Djokovic și Elena Rybakina.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo