Disputa dintre Wimbledon și autoritățile internaționale de tenis din cauza interzicerii jucătorilor ruși a escaladat, sportul britanic fiind lovit de o serie extraordinară de amenzi în valoare totală de 1 milion de dolari. Sportsmail a aflat că WTA a amendat în secret Lawn Tennis Association și All England Club cu 620.000 de lire sterline și, respectiv, 207.000 de lire sterline, ca pedeapsă pentru excluderea jucătorilor ruși și belaruși de la turneele de pregătire de la Eastbourne, Nottingham și Birmingham.
All England Club, care administrează Wimbledon, și LTA vor face apel cu sprijinul guvernului britanic, care a reacționat cu furie atunci când a fost informat de aceste amenzi: "Începând din februarie, marea majoritate a comunității sportive internaționale s-a unit în solidaritate pentru a condamna acțiunile barbare ale lui Putin în Ucraina", a declarat ministrul Culturii, Nadine Dorries, pentru Sportsmail.
CITEȘTE ȘI:
Wimbledon
Rybakina a dezvăluit cine e tenismenul preferat, dintre Federer, Nadal și Djokovic! Cine o inspiră
15/07/2022 LA 13:02

Tenisul britanic, amendat după ce rușii și bielorușii au fost interziși

Sportsmail a aflat că WTA va permite un apel din partea englezilor doar după ce amenda a fost plătită în întregime, ceea ce nu lasă autorităților britanice altă opțiune decât să plătească peste 827.000 de lire sterline înainte de a-și putea pregăti apărarea. Aceste îngrijorări sunt agravate de faptul că șefii WTA, care au emis amenda inițială, vor administra și apelul englezilor.
Wimbledon a luat o decizie unilaterală de a interzice accesul jucătorilor ruși și bieloruși în urma unor discuții la nivel înalt cu guvernul, care era îngrijorat că ar putea oferi o victorie propagandistică regimului lui Vladimir Putin. Această decizie a provocat o ruptură majoră în lumea tenisului, ATP și WTA - circuitul masculin și cel feminin - au ripostat prin eliminarea punctelor de clasament de la Wimbledon din acest an.
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2022/07/03/3403630.jpg
Wimbledon
Incredibil! De ce nu s-a uitat Ash Barty la finalele de la Wimbledon, unde era campioană en-titre
15/07/2022 LA 12:09
Wimbledon
Incredibil ce a făcut Rybakina, jucătoare născută la Moscova, cu banii câștigați la Wimbledon
15/07/2022 LA 06:24