Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Americanii au dat verdictul! Care va fi marea finală feminină de la Wimbledon 2022

Andrei Nicolae

Actualizat 07/07/2022 la 11:44 GMT+3

Astăzi au loc semifinalele pe tabloul feminin de la All England Club, iar duelurile dintre Jabeur și Maria, respectiv Halep și Rybakina se anunță extrem de interesante. Jurnaliștii de la Sportskeeda au realizat un scurt preview al celor două partide și le văd în ultimul act al competiției pe tunisiancă și pe româncă.

Simona Halep și Ons Jabeur

Credit imagine: Getty Images

Ziua 11 a turneului de la Wimbledon va decide finala feminină de pe iarba londoneză, ambele dueluri de azi urmând să aibă loc pe terenul central. Cele două partide din semifinale au fost prefațate de americanii de la Sportskeeda, începând cu duelul dintre Ons Jabeur și Tatjana Maria.
Jabeur a pășit pe iarba londoneză din postura de a treia favorită la câștigarea turneului, iar prestațiile de anul acesta accentuau forma ei bună. Jucătoarea tunisiancă a câștigat competițiile din Madrid și Berlin și a ajuns până în ultimul act la Charleston și Roma. Calificată pentru prima dată într-o semifinală de Grand Slam, Jabeur a trecut de Bjorklund, Kawa, Parry, Mertens și de Bouzkova, pentru a ajunge în această fază a turneului.
Tatjana Maria, veterana turneului, a avut un parcurs excelent și a trecut de Wang, Kontaveit (favorita nr. 2 a competiției), Tsurenko, Watson și de Niemeier. Performanța jucătoarei din Germania este impresionantă, ținând cont că Maria nu a trecut de al treilea tur la niciun turneu Major în întreaga ei carieră.
Jabeur este văzută favorită de jurnaliști, însă presa ține cont și de experiența Mariei și de întreaga poveste creată în jurul ei. Duelul dintre cele două se anunță unul de urmărit, o bătălie între una dintre cele mai în formă jucătoare din lume și o veterană pregătită să își arate experiența în fața spectatorilor de pe terenul central.

Halep, văzută favorită cu Rybakina

Jucătoarea din România este văzută de jurnaliști în finala de la Wimbledon, în urma duelului pe care îl va disputa astăzi, după prima semifinală, pe terenul central. Halep are avantajul clar al experienței, fiind aflată în a noua semifinală de Grand Slam a carierei. Românca nu a pierdut niciun set până acum la All England Club, deși a înfruntat jucătoare care i-ar fi putut pune probleme.
Constănțeanca a trecut în drumul ei spre semifinală de Muchova, Flipkens, French, Badosa și de Anisimova. Simona ar ajunge în a șasea finală de Grand Slam din carieră dacă reușește calificarea astăzi, în fața jucătoarei din Kazahstan.
Rybakina a câștigat șase meciuri disputate pe iarbă, din ultimele opt jucate pe această suprafață, iar kazaha vrea să ajungă pentru prima dată într-o finală de Grand Slam. În drumul ei spre semifinală, jucătoarea de 23 de ani a trecut de Vandeweghe, Andreescu, Zheng, Martic și Tomljanovic. Rybakina s-a remarcat în ultimele două partide prin numărul de ași reușiți, respectiv 21.
picture

Preview Simona Halep - Elena Rybakina, semifinale Wimbledon 2022

Halep are avantaj în ceea ce privește meciurile directe, câștigând două dintre cele trei partide disputate în fața Rybakinei. Cel mai recent duel dintre cele două a avut loc la US Open 2021, unde românca s-a impus în trei seturi, scor 7-6, 4-6, 6-3.
Duelul dintre Jabeur și Maria va avea loc în jurul orei 15:30, în timp ce partida dintre Halep și Rybakina se va disputa aproximativ la ora 17:00.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo