Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Americanii au prefațat sfertul de la Wimbledon dintre Simona Halep și Amanda Anisimova! Rezultatul anticipat

Eurosport
DeEurosport

Publicat 05/07/2022 la 14:54 GMT+3

Simona Halep a făcut în optimile de finală cel mai bun meci al său de la Wimbledon, cedând doar 3 game-uri cu Paula Badosa. Acum, sportiva noastră se va duela cu Amanda Anisimova pentru un loc în semifinale, iar americanii au prefațat acest duel.

Simona Halep

Credit imagine: Getty Images

Simona Halep e într-o formă grozavă la Wimbledon, acolo unde s-a calificat în sferturi după ce a spulberat-o încă o dată pe Paula Badosa, 6-1, 6-2 în doar 59 de minute de joc. Pentru un loc în semifinale, dubla campioană de Grand Slam din România o va întâlni pe Anisimova, fostă elevă a lui Cahill, care la rândul său a trecut ușor de surpriza Harmony Tan, scor 6-2, 6-3.
În ce fază a competiției va ajunge Simona Halep la Wimbledon 2022?
Halep și Anisimova s-au întâlnit ultima oară chiar înainte de competiția de la All England Club, când Simo a trecut cu 6-2, 6-1 în sferturile de la Bad Homburg. Jucătoarea din SUA și-a amintit de acea dispută, evident, dar spune că de această dată lucrurile vor sta total diferit. Totuși, compatrioții săi, care au prefațat partida, sunt de părere că românca va triumfa din nou și nu oricum, în 2 seturi, dar strânse.
CITEȘTE ȘI:

Americanii știu cum se va termina meciul Simona Halep – Amanda Anisimova din sferturile de finală de la Wimbledon

Jurnaliștii de la Sportskeeda au prefațat duelul din sferturi și deși speră într-un succes al Amandei Anisimova, americanii sunt de părere că Simona se va impune în 2 seturi disputate: "Halep vine în această confruntare cu mai multă experiență, dar și cu mai multă energie decât Anisimova, ceea ce o face favorită să se impună. Românca a petrecut în total patru ore și 35 de minute pe teren în drumul spre sferturile de finală. Anisimova, în schimb, a trebuit să lupte timp de șase ore și trei minute pentru a-și asigura un loc în sferturi. Faptul că Halep a reușit să își scurteze toate meciurile de până acum ar fi un atuu pentru ea în fața americancei.
Halep a fost genială în transformarea apărării în atac, lucru care a fost demonstrat în victoria sa asupra lui Badosa în runda anterioară. Fostul număr 1 mondial a încheiat meciul cu 17 lovituri câștigătoare la doar nouă greșeli neforțate, câștigând 89% din punctele de pe primul serviciu. Statisticile sunt extrem de încurajatoare pentru Halep, care se pregătește să înfrunte o jucătoare agresivă în persoana Anisimovei. Singurul aspect care ar trebui să o îngrijoreze pe româncă este procentajul scăzut al primului serviciu, care a fost de doar 50% împotriva lui Badosa.
Ea trebuie să îmbunătățească aceste cifre împotriva Anisimovei, care nu va ezita să se năpustească în cazul în care va forța pe al doilea serviciu al lui Halep. Un serviciu bun a fost cheia succesului lui Halep în ultima sa victorie în fața americancei de la Bad Homburg, unde a reușit 10 ași. Anisimova trebuie să își aducă jocul super-agresiv pe teren pentru a o pune sub presiune pe Halep. Ea a terminat în special meciul din turul patru de la Wimbledon cu 28 de lovituri câștigătoare și 18 erori neforțate.
Acestea fiind spuse, jocul ei pe iarbă este încă în lucru și i-ar putea fi dificil să stea în joc cu viteza și apărarea incredibilă ale lui Halep. Anisimova are instrumentele necesare pentru a o deranja pe româncă, dar rămâne de văzut cât de constant va reuși să o facă. Experiența lui Halep cu iarba ar trebui să îi dea un avantaj atunci când va fi nevoie. Pronostic: Simona Halep va câștiga în două seturi strânse", au transmis cei de la Sportskeeda.
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon 2022 - 5 iulie, transmisiuni Eurosport 1&2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo