Jucătoarea din Spania, Garbine Muguruza, locul 10 mondial, a suferit o înfrângere drastică în primul tur la Wimbledon, înclinându-se miercuri în faţa belgiencei Greet Minnen (88 WTA), cu 6-4, 6-0. Muguruza, fost lider mondial, a fost eliminată în primul tur şi la Roland Garros, fiind prima oară când i se întâmplă acest lucru la două turnee consecutive de Mare Şlem după 2019, când a cedat la debut la Wimbledon şi US Open. Până miercuri, iberica nu mai pierduse la Wimbledon - turneu câștigat în 2017 - un set cu 6-0.
Setul secund a fost în special unul de coșmar pentru iberică: nu a reuşit niciun punct la retur, a comis 12 erori neforţate şi a reuşit o singură lovitură direct câştigătoare. Ca atare, după doar 16 minute, scorul era de 5-0 pentru adversară, iar Muguruza a început să plângă.
"Acest Wimbledon a fost un pic un coșmar pentru mine. Nivelul meu nu a fost ca în alți ani de data aceasta. M-am simțit bine din punct de vedere fizic, dar când am ieșit afară, pe teren, nu am avut sentimente bune, am fost dezorientată. Îmi pare rău, e greu de găsit o explicație pentru un set atât de urât ca cel de-al doilea. Munca mea continuă să fie aceeași, dar în jocuri lipsește determinarea în momentele importante, am nevoie de mai multă claritate în joc", a spus Muguruza, la conferința de presă .
Wimbledon
Rybakina a dezvăluit cine e tenismenul preferat, dintre Federer, Nadal și Djokovic! Cine o inspiră
15/07/2022 LA 13:02

Muguruza, după eliminarea de la Wimbledon: "Văd luminița de la capătul tunelului"

Garbine Muguruza nu crede că face ceva greșit în pregătirea sa și e convins că depune suficient efort încât să fie considerată o sportivă de prim plan. Sportiva din Spania acceptă că trece printr-o perioadă dificilă, dar e convinsă că lucrurile vor reintra, în curând, pe făgașul normal.
"Da, văd luminița de la capătul tunelului. Mereu au fost momente bune și momente rele în cariera mea. Așa e cu toți jucătorii. Încheierea unui an foarte bine nu garantează că următorul va începe la fel. Dar nu consider că sunt atât de departe de nivelul dorit. Nici nu dau atât de multă importanță acestor rezultate, momentan, pentru că fac treaba corect", a mai spus Garbine.
Muguruza are un bilanț teribil în 2022, câștigând ceva mai mult de o treime din partidele jucate. Ea a învins în doar 12 meciuri, cedând de alte 20 de ori.
În turul următor, Minnen o va întâlni pe Qinwen Zheng, astfel că are o bună oportunitate să bifeze primul său tur 3 la un Grand Slam.
https://i.eurosport.com/2022/06/29/3401051.jpg
Turneul de la Wimbledon se desfășoară în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Wimbledon
Incredibil! De ce nu s-a uitat Ash Barty la finalele de la Wimbledon, unde era campioană en-titre
15/07/2022 LA 12:09
Wimbledon
Incredibil ce a făcut Rybakina, jucătoare născută la Moscova, cu banii câștigați la Wimbledon
15/07/2022 LA 06:24