Paula Badosa, numărul 4 mondial, nu a avut nicio șansă în fața lui Halep, în optimi la Wimbledon. După ce sportiva noastră o învinsese categoric în aprilie, la Madrid (6-3, 6-1), iberica a fost din nou pusă la colț de super-campioana din România. De această dată a fost 6-1, 6-2, la capătul unui meci unidirecționat, în care Halep a jucat aproape perfect.
Dezamăgirea e mare în Spania, în contextul în care mulți se așteptau ca, după retragerea lui Ash Barty, Badosa să fie capabilă să lupte cu Swiatek pentru întâietate și pentru turneele de Grand Slam.

Badosa, după eșecul cu Halep, de la Wimbledon: "Nu sunt Nadal și nici nu o să fiu"

Wimbledon
Rybakina a dezvăluit cine e tenismenul preferat, dintre Federer, Nadal și Djokovic! Cine o inspiră
15/07/2022 LA 13:02
După înfrângerea contra Simonei, Badosa a explicat că această presiune o afectează, în contextul în care se doresc performanțe la care, cel puțin pentru moment, ea nu are acces. Evident, într-o țară în care Nadal e cel mai titrat jucător din istoria tenisului, așteptările sunt uriașe, însă spaniolii ar trebui să fie capabili să facă diferența între un campion unic, ca "Matadorul" și un sportiv bun, care încearcă să își croiască drumul spre top.
"Am fost puțin răsfățați în Spania pentru că am avut jucători atât de buni. Este foarte multă cerere din partea oamenilor. Ești în a doua săptămână a unui Grand Slam și acum toți se întreabă de ce nu câștigi. Și dacă pierzi în prima săptămână, se întreabă de ce nu ajungi în a doua. Nu știu cum să o spun... Nu sunt Rafa Nadal și nici nu o să fiu. Sper că într-o zi pot face ceva asemănător, dar e foarte greu, e foarte solicitant", a spus Badosa, citată de Marca.
Chiar dacă circumstanțele au adus-o pe locul 2 în WTA, în primăvară, Badosa nu a trecut niciodată mai departe de sferturile de finală, într-un turneu de Grand Slam. Această fază a fost atinsă o singură dată - la Roland Garros 2021 - astfel că într-adevăr așteptările ibericilor par nerealiste.
În ceea ce o privește pe Halep, sportiva noastră va lupta miercuri, în direct pe Eurosport, pentru un loc în semifinalele Wimbledon, cu Amanda Anisimova.
https://i.eurosport.com/2022/07/04/3404166.jpg
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon
Incredibil! De ce nu s-a uitat Ash Barty la finalele de la Wimbledon, unde era campioană en-titre
15/07/2022 LA 12:09
Wimbledon
Incredibil ce a făcut Rybakina, jucătoare născută la Moscova, cu banii câștigați la Wimbledon
15/07/2022 LA 06:24