Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Berrettini, avertisment clar pentru Djokovic, înainte de Wimbledon: "A venit timpul să-l înving"

Irina Aldea

Publicat 20/06/2022 la 15:44 GMT+3

Matteo Berrettini consideră că este pregătit acum să îl învingă pe Novak Djokovic. Italianul a dezvăluit că analizează înfrângerile suferite anul trecut în fața sârbului și că a învățat deja foarte multe.

Matteo Berrettini, victorie în finala de la Queen's cu Filip Krajinovic. Rezumatul meciului

Fără îndoială, unul dintre cele mai dificile lucruri de realizat în tenis este să-l învingi pe Novak Djokovic în turneele de Grand Slam. Dacă cineva poate să vorbească despre această experiență, acela este Matteo Berrettini. Jucătorul italian a avut un 2021 excelent, dar a fost oprit în trei rânduri de sârb în cadrul turneelor majore. După ce s-a retras din cauza unei accidentări la Australian Open 2021, Matteo a găsit puterea să lupte în continuare, dar s-a lovit de marele campion sârb în sferturile de finală de la Paris, în finala de la Londra și în sferturile de finală de la New York.
În toate aceste meciuri a jucat un tenis de foarte bună calitate, forțându-l pe Novak să dea tot ce are mai bun pentru a sfârși învingător. În perspectiva Wimbledon 2022, proaspătul campion de la Queen's spune că nivelul încrederii sale a crescut și mai mult și e pregătit de un nou meci de "care pe care" în compania lui Nole.
CITEȘTE ȘI:

Berrettini se declară pregătit să-l învingă pe Djokovic în turneele de Grand Slam

"Trebuie să recunosc că am revăzut acele trei meciuri de nenumărate ori, atât cu antrenorul meu, cât și în timpul meu liber. Ne-am așezat să analizăm în profunzime ce am făcut bine și ce aș fi putut face mai bine", a dezvăluit Berrettini. "Nu este ușor să găsești o modalitate de a-l învinge pe Novak, dar simt că de fiecare dată când îl înfrunt învăț multe și fac pași mari în evoluția mea. Anul trecut am jucat prima mea finală de Grand Slam, iar pentru el a fost a 30-a; este o diferență importantă, dar de fiecare dată mă văd mai aproape", a declarat el.
Grație evoluțiilor sale pe iarbă, Matteo Berrettini este fără doar și poate unul dintre cei mai periculoși tenismeni de la Wimbledon. Italianul sosește ca al optulea cap de serie, ceea ce înseamnă că se poate confrunta cu unul dintre Djokovic sau Nadal doi în sferturile de finală, dar și cu Ruud sau Tsitsipas. "Nu este vorba de un jucător care să fie în stare să învingă un jucător ca Novak. Dar ceea ce este clar pentru mine este că, pierzând împotriva lui, m-am îmbunătățit foarte mult și cred că a venit momentul să-l înving", a afirmat italianul.
Turneul de la Wimbledon se va desfășura în perioada 27 iunie-10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo