Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Când joacă Simona Halep la Wimbledon! În ce zile vor debuta celelalte românce la All England Club

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 25/06/2022 la 11:09 GMT+3

Organizatorii turneului de la Wimbledon au anunțat când vor juca principalii favoriți la All England Club. Dacă Djokovic va evolua luni la Wimbledon, Swiatek va debuta marți, în aceeași zi cu Simona Halep.

Simona Halep

Credit imagine: Getty Images

Simona Halep şi-a aflat vineri traseul virtual de la Wimbledon, competiţie pe care visează să o câştige din nou. Românca e pe aceeaşi jumătate de tablou cu Iga Swiatek, ceea ce înseamnă că va juca primul meci pe iarba de la All England Club marți. Organizatorii turneului au decis ca liderul mondial din WTA să deschidă ziua de concurs marți pe arena principală, în detrimentul Simonei Halep, care, spune specialiștii, ar fi fost mult mai îndreptățită.
În ce fază a competiției va ajunge Simona Halep la Wimbledon 2022?
În orice caz, pentru că sunt pe aceeași parte de tablou, Simona Halep va debuta marți la Wimbledon cu Karolina Muchova, o sportivă puternică, care a făcut două sferturi la All England Club (2019 şi 2021). Tot marți vor juca și Buzărnescu, Ruse, Bogdan și Bara, în timp ce luni vor intra în concurs Cîrstea și Begu. Orele de start vor fi anunțate de organizatorii turneului sâmbătă sau duminică.
CITEȘTE ȘI:

Simona Halep joacă marți la Wimbledon. Luni le urmărim pe Cîrstea și Begu

De asemenea, tot luni vor intra în concurs Novak Djokovic, Jannik Sinner, Andy Murray, Stan Wawrinka, Carlos Alcaraz, Hubert Hurkacz, Emma Răducanu, Ons Jabeur, Maria Sakkari, Beatriz Haddad Maia sau Kontaveit. Marți îi vom vedea în acțiune, printre alții, pe Rafael Nadal, Matteo Berrettini, Stefanos Tsitsipas, Nick Kyrgios, Serena Williams sau Karolina Pliskova.
Tragerea la sorţi de azi a fost una cu noroc pentru cele mai multe dintre reprezentante României la Wimbledon, cel puţin dacă ne gândim din perspectiva primului tur. Cea mai grea misiune o are Gabriela Ruse, care va întâlni finalista de la Roland Garros, Cori Gauff. Ana Bogdan are şi ea o dispută grea, cu Dayana Yastremska, dar ucraineanca e inconstantă şi poate fi învinsă. În rest, sportivele din România vor pleca având prima şansă în confruntările din primul tur.
Programul româncelor, la Wimbledon
  • Simona Halep - Karolina Muchova
  • Sorana Cîrstea - Aleksandra Krunic
  • Irina Begu - Ekaterine Gorgodze
  • Gabriela Ruse - Cori Gauff
  • Ana Bogdan - Dayana Yastremska
  • Mihaela Buzărnescu - Nastasja Schunk
  • Irina Bara - Chloe Paquet
Turneul de la Wimbledon se va desfășura în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo