Rafael Nadal a avut o jumătate de sezon excepțională. Chiar dacă s-a confruntat cu probleme la picior, ibericul a cucerit atât Australian Open, cât și Roland Garros. "Matadorul" a fost în dubii dacă să meargă sau nu la Wimbledon anul acesta, însă posibilitatea câștigării tuturor celor 4 turnee majore în același an este vie și foarte atrăgătoare.
Din acest motiv, Nadal a fost supus unui tratament cu radiogrecvență la Barcelona pentru a putea trece peste problemele de la picior, iar acum e la Wimbledon și se pregătește de cel de-al treilea turneu de Grand Slam al anului, pe care l-a câștigat în trecut de două ori, în 2008 și 2010. Ultimul care a reușit asta este Rod Laver, în 1969 și aproape că a fost egalat anul trecut de către Novak Djokovic, care a pierdut în cele din urmă finala de la US Open. Sârbul a deținut totuși cele patru titluri între 2015 și 2016, dar Nadal are acum șansa lui.
CITEȘTE ȘI:
Wimbledon
Sonego l-a taxat pe Rafa Nadal la Wimbledon: "Vezi așa ceva doar la turnee de categoria a treia!"
ACUM 12 ORE

Carlos Moya pariază pe șansele lui Rafa Nadal la Calendar Grand Slam

"Acesta este un obiectiv realist, știm asta. În prezent, Rafa este singurul care îl poate atinge în acest an. Pentru prima dată în cariera sa, a reușit, dar noi vedem acest obiectiv ca pe ceva încă îndepărtat. El a parcurs doar jumătate de drum. Trebuie să ne îndreptăm treptat spre acest obiectiv, dar aceasta nu este principala țintă, deși nu o vom neglija. Am avut o săptămână destul de bună de antrenament în Mallorca, deși iarba de acolo este puțin diferită de cea de la Londra, poate de aceea îi ia puțin timp să se adapteze la iarba din Anglia.
În momentul de față, important este să petreacă timp pe teren și să fie bine din punct de vedere al piciorului, încetul cu încetul va prinde ritmul, sperăm, de asemenea, că tragerea la sorți îl va ajuta, mai ales în primele meciuri. La Wimbledon pot exista întotdeauna mai multe surprize. Indiferent de jucătorul pe care îl întâlnești în aceste prime tururi, ceea ce este periculos este tipul de adversar pe care îl întâlnești, trebuie să fii atent cu cei care lovesc puternic", a spus Moya.
Turneul de la Wimbledon se va desfășura în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Wimbledon
Rafa Nadal a clarificat disputa legată de strigătele lui Sonego
ACUM 14 ORE
Wimbledon
Wimbledon, ziua 6, LIVEBLOG | Kyrgios a câștigat un meci epic contra lui Tsitsipas, cu tensiune
IERI LA 09:27