Coco Gauff traversează cea mai bună perioadă din cariera sa. Americanca de 18 ani a ajuns în finala turneului de la Roland Garros, iar la Wimbledon a obținut calificarea în turul 3, după ce a trecut în meciul precedent de Miki Buzărnescu, 6-2, 6-3.
Favorită 11 pe tabloul londonez, Coco Gauff a vorbit despre persoana pe care o admiră cel mai mult în tenis. Nu este o persoană din circuitul feminine, ci Rafael Nadal.
"Îi admir capacitatea de a ridica ștacheta iar și iar. Este inspirant cum își revine după fiecare lovitură. Când am văzut ce s-a întâmplat la Roma, trebuie să spun sincer că mi-am dat seama că nu este imposibil să pot câștiga la Paris. Văzând cum el a șchiopătat și nu a părăsit pista a fost incredibil. Asta arată cum se gândește el la fani, este despre dragostea și respectul pe care îl simte pentru acest sport. Este un concurent impresionant, o persoană grozavă și un reprezentant magnific al acestui sport", este caracterizarea impresionantă făcută lui Nadal de adolescent americană.
Wimbledon
Rybakina a dezvăluit cine e tenismenul preferat, dintre Federer, Nadal și Djokovic! Cine o inspiră
15/07/2022 LA 13:02

"Când te antrenezi cu el, trebuie să o iei în serios"

Coco Gauff a fost impresionată și de antrenamentele ibericului, de ritmul și intensitatea ședințelor de pregătire.
"Este persoana mea preferată în lumea tenisului. A fi martor la un antrenament al lui este o experiență de neuitat, deoarece intensitatea pe care o pune în toate loviturile sale este incredibilă. Am avut onoarea să-l văd de foarte aproape, să mă antrenez alături de el și în fiecare pauză am profitat de ocazie pentru a-i observa atitudinea. E amuzant să vezi cum îi inspiră pe alții. Toți jucătorii care se antrenează cu el o iau foarte în serios și se concentrează pe antrenament de parcă ar fi fost un meci", a mărturisit Coco Gauff.
Numărul 12 mondial, Coco Gauff va juca în turul 3 la Wimbledon cu Amanda Anisimova, favorite 20, cu care s-a mai întâlnit de două ori. Scorul întâlnirilor directe este de 1-1.
Wimbledon
Incredibil! De ce nu s-a uitat Ash Barty la finalele de la Wimbledon, unde era campioană en-titre
15/07/2022 LA 12:09
Wimbledon
Incredibil ce a făcut Rybakina, jucătoare născută la Moscova, cu banii câștigați la Wimbledon
15/07/2022 LA 06:24