Simona Halep pleca din postura de mare favorită în confruntarea cu Elena Rybakina, de ieri, dar jucătoarea kazahă a făcut meciul vieții. Tânăra de 23 de ani a trimis adevărate "rachete" și a greșit mult prea puțin pentru ca sportiva noastră, o jucătoare de regularitate, să aibă vreo șansă.
Probabil fostul număr unu mondial a mizat pe faptul că adversara nu își va putea menține acest nivel incredibil și în setul doi și, ca atare, nu a fost suficient de agresivă. Cum greșeala Rybakinei nu a venit, meciul a fost tranșat ușor de sportiva născută la Moscova: 6-3, 6-3.
Dar pentru Halep eliminarea din semifinalele Wimbledon (a 9-a prezență în penultimul act al unui Grand Slam, în carieră) nu e un motiv de pesimism. Din contră, în ultimele săptămâni a arătat un nivel grozav, iar dacă își va menține aceeași luciditate și dispoziție de joc câștigarea unui mare turneu e doar o chestiune de timp.
Wimbledon
Rybakina a dezvăluit cine e tenismenul preferat, dintre Federer, Nadal și Djokovic! Cine o inspiră
15/07/2022 LA 13:02

Simona Halep, optimistă după eliminarea de la Wimbledon 2022

Deși dezamăgită de înfrângere, Simo a încercat să aibă un discurs pozitiv la conferința de presă, vorbind despre plusurile pe care le-a avut în joc în ultima lună (a făcut și semifinale la Birmingham și Bad Homburg, la acest din urmă turneu fiind forțată să abadoneze înainte de duelul cu Bianca Andreescu).
"Cred că ultimele 4 săptămâni au fost foarte bune, o să încerc să iau lucrurile pozitive din această perioadă. Am încredere, pentru că mi-am demonstrat că pot juca un tenis de calitate. Iau lucrurile cum sunt și abia aștept să continui să muncesc în aceeași direcție. Sunt sigură că lucrurile vor fi mai bune în următoarea perioadă", a spus Halep la conferința de presă.
Simona Halep își va lua o vacanță scurtă, apoi va merge la turneul de la Washington, competiție care face parte din categoria WTA 250 și care se va desăfșura în perioada 1-7 august.
Cel mai probabi, apoi va merge la Rogers Cup (Toronto) și Cincinnati, înainte de US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului.
Wimbledon
Incredibil! De ce nu s-a uitat Ash Barty la finalele de la Wimbledon, unde era campioană en-titre
15/07/2022 LA 12:09
Wimbledon
Incredibil ce a făcut Rybakina, jucătoare născută la Moscova, cu banii câștigați la Wimbledon
15/07/2022 LA 06:24