Elena Rybakina a furnizat astăzi o mare surprinză, învingând-o pe Simona Halep în semifinalele de la Wimbledon. Deși românca pornea ca favorită, sportiva din Kazakhstan a făcut un meci aproape perfect și s-a impus cu 6-3, 6-3, după numai o oră și 17 minute.
Rybakina s-a născut la Moscova și până în 2018 a reprezentat Rusia. Ulterior a decis să joace sub steagul Kazakhstanului, o decizie foarte inspirată ținând cont de vremurile pe care le trăim (rușii au fost interziși la Wimbledon din cauza războiului din Ucraina).

ElenaRybakina, elogiată de presa rusă, după calificarea în finala de la Wimbledon

Western & Southern Open
Simona Halep, o luptătoare înnăscută! Ce a spus după lupta incredibilă cu Potapova de la Cincinnati
ACUM 44 MINUTE
Presa din Rusia a acordat spații largi performanței obținute de Rybakina la Wimbledon și a a subliniat că în finală va juca o rusoaică, deși ea nu mai reprezintă această țară. De asemenea, rușii au subliniat că Rybakina a câștigat în urma unei prestații excelente și nu datorită unui joc slab al Simonei.
"Rybakina și Halep sunt acum aproape în clasament, așa că ne așteptam la un joc echilibrat. Rybakina a ajuns în sferturi fără să piardă set, iar în meciul cu Tomljanovic a revenit de la 0-1 la seturi. Românca a avut adversare mai puternice, printre care Paula Badosa sau Amanda Anisimova, pe care le-a învins în minin de seturi.
Ne-am fi așteptat la un meci lung, de 3 seturi, dar totul s-a terminat mult mai repede. Fosta rusoaica a început jocul în forță, a atacat grozav și ascuțit, forțând-o astfel pe Halep să greșească. A servit foarte bine și nu a lăsat-o pe româncă să preia inițiativa. Rybakina și-a câștigat ușor game-urile pe serviciu, în timp ce Simona a fost mereu nevoită să salveze mingi de break.
Halep a reușit un singur break, la 0-2 în setul doi, dar Rybakina a recuperat avantajul imediat și a închis meciul tot cu un break, când românca părea că a cedat. În finală, Rybakina o va întâlni pe Jabeur. În mod surprinzător, niciuna dintre tenismene nu au trecut niciodată de sferturile de finală la Grand Slam-uri, iar acum vor juca pentru titlu", aus scris rușii de la m.sport-express.ru.
Finala de la Wimbledon dintre Elena Rybakina și Ons Jabeur va avea loc sâmbătă și va putea fi urmărită în direct și în exclusivitate pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
National Bank Open
Brazilienii nu și-au revenit, după ce Halep a învins-o la Toronto pe Haddad Maia: "Aripi frânte"
ACUM 10 ORE
Western & Southern Open
Cât de mult poate urca Simona Halep în clasamentul WTA după turneul de la Cincinnati
ACUM 11 ORE