Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Darren Cahill vrea ca Simona Halep să "deschidă balul" la Wimbledon 2022: "Și-a câștigat acest drept!"

Irina Aldea

Publicat 21/06/2022 la 16:48 GMT+3

Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, consideră că românca ar trebui să "deschidă balul" la Wimbledon 2022 și să joace primul meci al zilei de marți pe arena central la All England Club.

Darren Cahill & Simona Halep la Wimbledon 2019

Credit imagine: Eurosport

Darren Cahill, omul alături de care Simona Halep a obținut cele mai mari succese ale carierei, e de părere că dubla campioană de Grand Slam din România ar trebui să joace primul meci al zilei de marți de pe arena centrală de la Wimbledon, din postura campioanei din 2019, care nu a primit onoarea de a juca la All England Club în 2020 din cauza pandemiei de coronavirus.
Organizatorii procedează la fel la fiecare ediție, fiind deja o tradiție a turneului prestigios de la All England Club. Câștigătoarea din anul precedent trebuie să deschidă acțiunea din a doua zi de concurs pe arena principală, însă cum Ashleigh Barty s-a retras între timp din tenis, organizatorii se văd nevoiți să găsească o altă soluție.
CITEȘTE ȘI:

Darren Cahill vrea ca Simona Halep să "deschidă balul" la Wimbledon 2022

Simona Halep ar fi trebuit să deschiză ziua pe arena centrală în 2020, ca urmare a victoriei din 2019, însă n-a mai apucat s-o facă din cauza pandemiei de coronavirus. Din păcate pentru româncă, nici în 2021 nu a reușit să se bucure de această onoare pentru că a fost accidentată. Din acest motiv, Darren Cahill e convins că Simona ar trebui să joace prima pe arena centrală marți, pe 28 iunie.
"Aceasta ar trebui să fie Simona Halep. Covid a anulat Wimbledonul din 2020, iar Simona nu a putut juca anul trecut din cauza unei accidentări, așa că Ash Barty a primit onoarea. Cu Ash retrasă, privilegiul și onoarea ar trebui să revină Simonei. Și-a câștigat dreptul în 2019", a scris Darren Cahill pe pagina sa de Twitter. Kim Clijsters, Andy Roddick și Ivan Ljubicic l-au aprobat pe australian. Belgianca a spus totuși că nu s-ar supăra dacă Serena Williams ar primi această onoare.
Turneul de la Wimbledon se va desfășura în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo