Simona Halep e într-o formă de zile mari la Wimbledon, acolo unde s-a calificat în sferturi după ce a spulberat-o încă o dată pe Paula Badosa, 6-1, 6-2. Pentru un loc în semifinale, sportiva din Constanța o va întâlni pe Anisimova, fostă elevă a lui Cahill, care la rândul său a trecut ușor de surpriza Harmony Tan, scor 6-2, 6-3.
Halep și Anisimova s-au întâlnit ultima oară chiar înainte de competiția de la All England Club, când Simo a trecut cu 6-2, 6-1 în sferturile de la Bad Homburg. Jucătoarea din SUA și-a amintit de acea dispută, evident, dar spune că de această dată lucrurile vor sta total diferit.
"Am jucat cu Halep acum ceva mai mult de o săptămână, e foarte greu să joci împotriva ei pe iarbă. A jucat foarte bine în acea partidă, dar acel duel a fost foarte greu pentru mine și pentru că am simțit un disconfort la încheietură. Ca atare, nu am fost capabilă să îi ofer cea mai bună replică. Știu că mă așteaptă un nou meci foarte greu, dar abia aștept să o întâlnesc iar. Sunt sigură că amândouă vom da o luptă pe cinste pentru calificarea în semifinale", a spus Anisimova, citată de wtatennis.com.
Wimbledon
Rybakina a dezvăluit cine e tenismenul preferat, dintre Federer, Nadal și Djokovic! Cine o inspiră
15/07/2022 LA 13:02

Anisimova, adversara lui Halep de la Wimbledon, moment special după 3 ani

La nivel de experiență, Halep e cu multe clase peste tânăra sa adversară, care până acum reușise cea mai bună performanță într-un Grand Slam la Roland Garros 2019 (semifinală). De atunci, jucătoarea din SUA a avut mari probleme să își mențină nivelul, astfel că o calificare în sferturi la Wimbledon e un rezultat grozav pentru ea.
"Când am venit aici, nu am crezut că va fi posibil să ajung așa departe. E un vis devenit realitate. E a doua mea semifinală la un Grand Slam, dar prima oară nu am apreciat performanța așa cum ar fi trebuit. Abia după aproximativ un an am început să înțeleg pe deplin ce realizasem, ce înseamnă acel rezultat pentru mine. Abia când jocul nu îți mai merge și ești eliminată mereu în primele tururi înțelegi ce ai realizat. E greu să îți mai găsești motivația în astfel de momente, dar am continuat să muncesc. Din acest motiv sunt atât de fericită să ajung acum în sferturi la Wimbledon", a mai spus sportiva din SUA.
Partida dintre Halep și Anisimova va avea loc miercuri, organizatorii urmând a anunța azi ora disputei.
https://i.eurosport.com/2022/07/04/3404166.jpg
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon
Incredibil! De ce nu s-a uitat Ash Barty la finalele de la Wimbledon, unde era campioană en-titre
15/07/2022 LA 12:09
Wimbledon
Incredibil ce a făcut Rybakina, jucătoare născută la Moscova, cu banii câștigați la Wimbledon
15/07/2022 LA 06:24