Finalist anul trecut la Wimbledon, Matteo Berrettini a fost nevoit să se retragă din competiție după ce a fost depistat pozitiv la coronavirus. Italianul a transmis un mesaj pe contul oficial de Instagram prin care confirmă abandonul din cadrul celui de-al treilea turneu de Grand Slam al anului.
"Îmi este frântă inima să anunț că trebuie să mă retrag de la Wimbledon din cauza unui rezultat pozitiv la testul COVID-19. Am avut simptome de gripă și m-am izolat în ultimele zile. În ciuda faptului că simptomele nu sunt severe, am decis că este important să fac un alt test în această dimineață pentru a proteja sănătatea și siguranța colegilor mei concurenți și a tuturor celor implicați în turneu. Nu am cuvinte pentru a descrie dezamăgirea extremă pe care o simt. Visul s-a terminat pentru acest an, dar mă voi întoarce mai puternic. Vă mulțumesc pentru sprijin", a scris Berrettini pe Instagram.
EFG Swiss Open Gstaad
Matteo Berrettini a câștigat duelul cu Dominic Thiem la Gstaad și s-a calificat în marea finală
23/07/2022 LA 12:35
CITEȘTE ȘI:

Matteo Berrettini, OUT de la Wimbledon din cauza COVID-19

Matteo Berrettini era unul dintre marii favoriți la câștigarea titlului de la Wimbledon, după ce anul trecut a disputat marea finală în compania sârbului Novak Djokovic. Deși a fost învins cu 3-1 anul trecut la All England Club, italianul a câștigat turneele de pregătire de la Stuttgart și Queens, fiind fără doar și poate unul dintre cei mai buni tenismeni pe iarbă.
Berrettini trebuia să debuteze azi la Wimbledon împotriva chilianului Cristian Garin. Italianul era pe aceeași parte de tablou cu Rafael Nadal. Primul nume mare care s-a retras din competiție a fost Marin Cilic. Croatul s-a antrenat joi cu Djokovic la Wimbledon, astfel că retragerile ar putea continua.
Turneul de la Wimbledon se desfășoară în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2022/06/27/3399920.jpg
Wimbledon
Acuzații grave după cazurile de Covid de la Wimbledon: "La Roland Garros toți am fost infectați"
28/06/2022 LA 18:56
Wimbledon
Wimbledon 2022, focar de COVID-19? Cilic și Berrettini, OUT! Djokovic și Nadal, risc uriaș la Londra
28/06/2022 LA 11:11