Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Djokovic, reverență în fața lui Federer la aniversarea terenului central de la Wimbledon: "Este o legendă!"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 05/07/2022 la 14:25 GMT+3

Novak Djokovic a fost prezent alături de numeroase legende ale tenisului la aniversarea de 100 de ani a terenului central de la Wimbledon, printre care și Roger Federer. Sârbul a vorbit despre dorința de a mai juca cel puțin o dată în fața elvețianului și și-a lăudat rivalul din deceniul trecut.

Djokovic és Federer

Credit imagine: AFP

Articol scris de Andrei Nicolae
Tenismenul de 35 de ani a stat lângă Federer în cadrul ceremoniei și a schimbat câteva replici cu fostul său rival, care nu a mai intrat pe teren de un an întreg. Elvețianul a fost măcinat de o accidentare la genunchi în ultimii ani, participând la doar șase turnee în ultimii trei ani.
Ultimul meci al lui Roger a venit chiar pe iarba londoneză pe 7 iulie 2021, în sferturile competiției, acolo unde a fost învins de Hubert Hurkacz în minimum de seturi. Anul acesta a fost primul turneu de la All England Club ratat de elvețian, după 23 de ani de la prima sa apariție.
Djokovic a vorbit la finalul ceremoniei despre Federer, față de care a avut numai cuvinte de laudă: "I-am spus lui Roger că foarte mulți oameni îl iubesc, că a fost primit foarte frumos și că trebuie să se întoarcă pentru a putea juca cel puțin încă o dată, cum a spus și el. Toți am văzut cât de special a fost când a pășit pe terenul central. Toată lumea era în picioare, arătând-și dragostea și respectul față de el, este o legendă din toate punctele de vedere. A fost unul dintre cei mai mari rivali din cariera mea și a fost ciudat să nu îl văd participând la turnee.
A fost măcinat de accidentări în ultimii ani și a jucat la puține turnee, cum a spus și el, a fost ciudat să îl văd aici la Wimbledon într-o altă postură. Cred că este foarte important pentru sport ca jucătorii ca el să concureze cât de mult posibil, pentru că aduce foarte multă atenție și este un beneficiu pentru noi".
CITEȘTE ȘI:

Djokovic și Federer, protagoniștii unei finale memorabile la Wimbledon

Novak Djokovic și Roger Federer au scris istorie pe iarba londoneză în urmă cu trei ani, când au jucat în cea mai lungă finală de mare șlem de la All England Club. Meciul dintre cei doi a durat patru ore și 57 de minute, iar sârbul a fost cel care s-a impus în super tiebreak la finalul unei partide cu o tensiune incredibilă, încheiată cu scorul de 7-6, 1-6, 7-6, 4-6, 13-12.
Sârbul reușea performanța incredibilă de a câștiga un titlu de Grand Slam după ce salvează două mingi de meci ale lui Roger, care a avut două șanse de a-și trece în cont al 21-lea mare șlem la scorul de 8-7 în setul decisiv. Djokovic se luptă în prezent pentru al șaptelea titlu pe iarba londoneză și în același timp pentru al 21-lea Grand Slam, în cursa de a-l ajunge din urmă pe Rafael Nadal. Sârbul se luptă astăzi în sferturi cu Jannik Sinner pentru un loc în semifinalele turneului.
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon 2022 - 5 iulie, transmisiuni Eurosport 1&2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo