"Simt că anul 2022 este un miracol pentru Rafa Nadal", a declarat Alex Corretja pentru Eurosport despre sezonul uimitor avut până acum de Nadal, care privește acum spre Wimbledon, după ce a depășit ultimele sale probleme fizice. Nadal a avut deja un an excelent, cu titluri cucerite la Australian Open și Roland Garros. Ceea ce a reușit Rafael Nadal să facă până acum în 2022 "este un miracol", potrivit expertului Eurosport Alex Corretja.
Nadal a dezvăluit pentru Eurosport, după uimitorul său succes de la Roland Garros, luna trecută, că piciorul său stâng, care îi dădea bătăi de cap, "a fost amorțit" și a recunoscut că a avut nevoie de mai multe injecții pentru a supraviețui turneului. Ibericul s-a deplasat ulterior la Barcelona pentru a începe un tratament cu radiofrecvență, care amorțește temporar nervii, înainte de a pleca spre Londra, pentru al treilea turneu de Grand Slam al anului.
CITEȘTE ȘI:
Wimbledon
Diferențele dintre Nadal și Djokovic, evidențiate de McEnroe: "Rivalii s-au săturat de asta"
ACUM O ORĂ

Corretja, uluit de forța lui Rafael Nadal după accidentare

Analistul Eurosport, Alex Corretja, a declarat că "numai Rafa" ar putea continua să se recupereze fizic cu atât de puțină odihnă după accidentările peste care a trebuit să treacă: "Simt că 2022 este un miracol pentru Rafa, încă de la începutul anului", a declarat Corretja pentru Eurosport. "După ce a câștigat primul turneu, apoi primul Slam, apoi s-a accidentat din nou și nu a avut atât de mult timp pentru pregătirea pentru Roland Garros.
Apoi a sfârșit prin a câștiga, iar o săptămână mai târziu, sau două săptămâni mai târziu, m-am gândit: Bine, poate că are nevoie de timp să se odihnească, are nevoie de timp pentru a se recupera. Din nou, acum, este gata să meargă și să încerce să joace la Wimbledon. Simt că doar Rafa poate face asta, sincer, pentru că toate suișurile și coborâșurile fizice pe care le-a avut, le-a depășit. Asta arată cât de umil este și câtă dorință are de a merge mai departe.
Nu cred că simte că vrea să câștige Slamul calendaristic, nu este în mintea lui. Se duce acolo doar să se antreneze din prima zi, să se pregătească și probabil să aibă cele mai bune șanse în primul tur. Acesta este singurul său obiectiv. Apoi va merge încetul cu încetul. Acesta este motivul pentru care Rafa se descurcă foarte bine în astfel de situații, pentru că știe unde se află și gândește totul la rece, fiind doar realist", a mai spus Corretja.
Turneul de la Wimbledon se va desfășura în perioada 27 iunie-10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Wimbledon
Wimbledon, ziua 3, LIVEBLOG. Cîrstea & Begu luptă pentru turul 3, Murray - Isner e partida zilei
ACUM 5 ORE
Wimbledon
Wilander ştie cine va câştiga Wimbledonul la feminin, după disputele din primul tur. Pariul făcut
ACUM 5 ORE