Emma Răducanu nu a ajuns la Wimbledon în cea mai bună formă (a jucat un singur meci pe iarbă în acest an, din care a fost nevoită să se retragă), dar britanica a început cu dreptul turneul din fața propriilor fani. Adversară i-a fost belgianca Alison Van Uytvanck, o jucătoare care joacă foarte bine pe iarbă, iar acest lucru s-a văzut.
Meciul a fost unul extrem de disputat, dar Emma a fost mai eficientă în momentele cheie și a câștigat cu un dublu 6-4, la capătul a o oră și 42 de minute de joc. Statistica arată că diferența dintre cele două jucătoare a fost minimă și s-a făcut în special la greșelile neforțate. Belgianca a avut mai multe lovituri direct câștigătoare (18, față de 12 ale Emmei), dar a greșit aproape de două ori mai mult (30 de neforțate, față de 18 ale Emmei).
Western & Southern Open
Răducanu și Halep, printre singurele care au reușit asta! De la cine a mai încasat Serena "bagel"
ACUM 13 ORE

Emma Răducanu, în turul doi la Wimbledon

Așadar, Emma Răducanu a trecut cu bine de un test dificil și speră să repete măcar performanța de anul trecut de la Wimbledon, când a ajuns până în optimi. De altfel, turneul de la All England Club din 2021 a reprezentat momentul în care lumea tenisului a descoperit-o pe britanica de origine română, ea ajungând între timp un adevărat star, după succesul de la US Open 2021.
Misiunea Emmei în turul doi la Wimbledon va fi una extrem de dificilă, deoarece o va întâlni pe Caroline Garcia. Campioană la Bad Homburg săptămâna trecută, franțuzoaica a trecut greu de o altă britanică cu origini asiatice, Yuriko Lily Miyazaki, care a primit un wild card pentru a participa la turneu. Garcia s-a impus abia în tie-break-ul din decisiv, scorul final fiind 4-6, 6-1, 7-6 (10-4).
Emma Răducanu și Caroline Garcia s-au mai întâlnit o singură dată în circuit. S-a întâmplat chiar în acest an, în turul doi de la Indian Wells, când britanica s-a impus în 3 seturi.
Turneul de la Wimbledon se va desfășura în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Western & Southern Open
Răducanu, recunoscătoare pentru duelul cu Serena! Mesajul britanicei după victoria de la Cincinnati
ACUM 18 ORE
Western & Southern Open
Emma Răducanu n-a avut milă de Serena la Cincinnati! Americanca și-a lăsat fanii "cu ochii-n soare"
ACUM 18 ORE