Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Emma Răducanu, după ce a fost eliminată de la Wimbledon: "Să treci de turul 1 e o realizare bună"

Cristian Mihală

Publicat 30/06/2022 la 11:50 GMT+3

Emma Răducanu (11 WTA) traversează o perioadă mai puțin bună, iar eliminarea din turul 2 de la Wimbledon a confirmat acest lucru. Cap de serie număr 10 pe iarba londoneză, Emma Răducanu a spus că nu simte presiune și că turul 2 la Wimbledon este o performanță de care să se mândrească.

Caroline Garcia - Emma Raducanu - Wimbledon Rezumat

Articol scris de Răzvan Rădulescu
În comparație cu anul trecut, când prima rachetă a Marii Britanii a ajuns până în optimi la Wimbledon și a câștigat US Open, anul acesta Emma Răducanu are un bilanț negativ, 9 victorii și 12 înfrângeri, în 2022. Jucătoarea în vârstă de 19 ani s-a oprit în turul 2 la Wimbledon, fiind învinsă de Caroline Garcia (55 WTA) cu un dublu 6-3 pe arena centrală de la All England Club.

Emma Răducanu, mândră de ce a realizat

Cu un joc fragmentat de greșeli, Răducanu a declarat că nu a fost vorba de presiune în confruntarea de aseară de la Wimbledon, ci a subliniat, în mare parte, că este mândră că a câștigat un meci după accidentarea în zona abdomenului de la Nottingham. Răducanu a trecut în primul tur la Wimbledon de Alison Van Uytvanck (46 WTA) cu scorul de 6-4, 6-4.
"Nu am simțit nimic acolo", a declarat Emma despre accidentare. "M-am simțit în formă când am ieșit de pe teren, după primul tur", a adăugat jucătoarea cu origini românești, potrivit Dailymail.
Eliminată în turul 2 atât la Australian Open, cât și la Roland Garros, Emma Răducanu a vorbit despre meciurile puține pe care le-a disputat în ultima perioadă. Jucătoarea din Marea Britanie s-a retras de 3 ori în acest an - la Guadalajara (7-5, 6-7(4-7), 3-4 cu Daria Saville), Roma (2-6, 1-2 cu Bianca Andreescu) și Nottingham (3-4 cu Viktorija Golubic).
"Am jucat șapte ore de tenis într-o lună. Să concurezi cu aceste fete la acest nivel și să treci de un tur cred că este o realizare destul de bună. Evident că este greu să pierzi orice meci, dar cred că Caroline Garcia a jucat un meci grozav. Este o jucătoare grozavă. Dar este în regulă pentru mine, jucând la Wimbledon, nu aveam prea multe așteptări de la mine. Să joc din nou pe terenul central a fost o experiență cu adevărat pozitivă pentru mine", a spus Emma Răducanu.

Emma Răducanu: "Încă am 19 ani. E o glumă"

Întrebată despre încordarea pe care o simte, tenismena a spus că "nu există presiune. De ce să existe vreo presiune? Încă am 19 ani. E o glumă. Am câștigat deja un Grand Slam".
Emma Răducanu câștigase primul și singurul meci direct cu Caroline Garcia înainte de Wimbledon. Răducanu s-a impus în trei seturi, anul acesta la Indian Wells în turul 2, scor 6-1, 3-6, 6-1.
Rezultatul de la Wimbledon nu a fost deloc surprinzător, având în vedere rezultatele din ultima vreme ale celor două jucătoare. După triumful de la US Open, Emma Răducanu nu a arătat același joc, iar ieșirea din formă a fost accentuată de accidentările de pe parcursul anului. De cealaltă parte, Caroline Garcia a venit la Wimbledon după ce s-a impus în turneul de la Bad Homburg și a ajuns la 7 victorii consecutive pe iarbă. În turul 3 franțuzoaica, fost număr 4 WTA, o va înfrunta pe jucătoarea din China, Shuai Zhang (41 WTA).
Turneul de la Wimbledon se desfășoară în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo