Emma Răducanu a insistat la conferința de presă că este pregătită pentru debutul ei pe terenul central de la Wimbledon, risipind grijile privind starea ei fizică înaintea partidei cu belgianca Alison Van Uytvanck.După o săptămână de incertitudine, campioana de la US Open a oferit asigurări că va fi aptă pentru runda inaugurală de luni de la Wimbledon, sperând să termine un meci pe teren pentru prima dată de pe data de 25 mai.
Presa din Marea Britanie scrie că tonul și discursul sportivei au fost mult mai optimiste decât limbajul corpului avut pe terenurile de antrenament de la Wimbledon. Răducanu va fi parte a unui program select pe terenul central în prima zi de concurs, urmând să joace cu Van Uytvanck după meciul lui Djokovic și înainte de partida lui Andy Murray.
CITEȘTE ȘI:
Tenis
Emma Răducanu, apărată de Rennae Stubbs: "Nici Simona Halep nu a supreviețuit"
ACUM 2 ORE

Emma Răducanu, vești excelente pentru organizatorii de la Wimbledon

"Săptămâna aceasta am avut o pregătire bună. Au fost momente la începutul săptămânii în care nu eram foarte siguri de ce avea să se întâmple. Urma să vedem cum decurge săptămâna, dar a decurs destul de bine. Acum suntem cu toată viteza înainte", a spus britanica. Răducanu a explicat și de ce și-a anulat în ultimul moment un antrenament din ziua precedentă.
"Ieri a trebuit doar să reacționăm la situație. Mă antrenasem deja dimineața, așa că am considerat cu toții, în mod colectiv, că a fost cea mai bună decizie să trec la sesiunea de după-amiază și să rămânem proaspeți', a explicat ea, continuând să vorbească despre cum se simte la Wimbledon, printre legende ale sportului alb: "Am 19 ani. Să-i urmăresc pe Rafa și Novak atât de aproape, să încerc să învăț de la ei, să mă plimb printre acești mari jucători, este încă ceva special. Nu cred că se schimbă niciodată atunci când te uiți la acești mari jucători. Este uimitor să îi ai în preajmă dând un exemplu atât de bun. Este doar al doilea Wimbledon al meu și sunt încă nouă în acest domeniu", a mai spus ea.
Deși discursul a fost optimist, Emma Răducanu a avut parte de una dintre cele mai dificile trageri la sorți, întâlnind-o în turul ianugural pe Alison Van Uytvanck, numărul 46 mondial, care a câștigat un turneu pe iarbă în această vară: "Am jucat cu ea în august anul trecut. Ea era principala favorită la acea vreme (Raducanu a câștigat în două seturi). Din punct de vedere al jocului, mă susțin împotriva oricui. Simt că dacă îmi pun cu adevărat mintea la contribuție și mă implic, atunci pot fi destul de bună. Este o adversară foarte dificilă, mai ales pe iarbă. Această suprafață cu siguranță i se potrivește. Joacă un joc destul de rapid, în ritm alert".
Turneul de la Wimbledon se va desfășura în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
National Bank Open
Emma Răducanu vrea să "renască" la Toronto. Ce a spus britanica despre turneul din orașul ei natal
ACUM 5 ORE
Citi Open
Emma Răducanu s-a săturat de critici și a răbufnit: "Asta se întâmplă dacă ajung pe locul 1000 WTA!"
03/08/2022 LA 16:30