Organizatorii de la Wimbledon se teme de o serie de atacuri cibernetice din Rusia ca răspuns la interdicția impusă jucătorilor ruși și bieloruși, în contextul războiului din Ucraina. Turneul oferă un premiu record de 40.350.000 de lire sterline în acest an, stimulând jucătorii să concureze în ciuda faptului că ATP și WTA au eliminat toate punctele de clasament care trebuiau oferite.
Interdicția impusă de Wimbledon jucătorilor ruși și bieloruși a sporit temerile privind un atac cibernetic asupra turneului, potrivit The Times. Există temeri că hackerii ruși vor încerca să pătrundă în sistemul de punctaj în timpul meciurilor, deși IBM - responsabil de securitatea cibernetică a turneului - este "încrezător" în capacitatea sistemului său de a face față unei amenințări atât de mari.
CITEȘTE ȘI:
Wimbledon
Super-computerul de predicții al Wimbledon a dat verdictul! Cine câștigă duelul Halep - Badosa
ACUM 2 ORE

The Times: englezii se tem de atacuri cibernetice ale rușilor la Wimbledon

Sistemul IBM se ocupă de programare, statistici și rezultate, precum și de marcarea în direct a meciurilor, oferind hackerilor mai multe căi pentru un potențial atac cibernetic. Deocamdată, Wimbledon a negat orice tentativă sporită de piraterie informatică, însă The Times relatează, potrivit unui membru al AELTC, că există îngrijorări cu privire la posibilitatea ca atacurile să perturbe turneul în urma unor incidente similare care au implicat Rusia.
Nu ar fi prima dată când această țară a planificat un atac cibernetic asupra lumii sportive ca răspuns la o interdicție. După ce Agenția Mondială Antidoping a recomandat o interdicție pentru sportivii ruși de la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016, în urma descoperirii dopajului sponsorizat de stat, una dintre operațiunile de hacking ale țării a obținut acces la fișiere de la mai multe organizații sportive, inclusiv de la WADA însăși, precum și de la FIFA.
IBM rămâne însă încrezătoare că va putea detecta atacurile cibernetice și va putea preveni orice breșă de securitate, așa cum a făcut-o și la edițiile anterioare ale competiției. "În mod inevitabil, un eveniment sportiv de profil atât de ridicat și un brand iconic atrage o cantitate uriașă de atenție nedorită din partea atacatorilor cibernetici, al căror scop este de a perturba și de a provoca daune", se arată pe site-ul lor.
Wimbledon
Simona Halep, a doua favorită la câștigarea Wimbledon! Jabeur, singura jucătoare mai bine cotată
ACUM 4 ORE
Wimbledon
Simona Halep - Paula Badosa LIVE TEXT, în optimile de la Wimbledon, LIVE pe Eurosport 2, ora 17:30
ACUM 7 ORE