Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Englezii surprind și renunță la o tradiție istorică la Wimbledon! Anunțul organizatorilor pentru ediția din 2022

Irina Aldea

Publicat 20/06/2022 la 14:10 GMT+3

Organizatorii turneului de la Wimbledon au ținut seama de minusurile edițiilor anterioare și au anunțat că vor renunța la o tradiție istorică. Mai exact, englezii vor permite antrenamentele de dinaintea turneului pe terenurile central și numărul 1, după căzăturile din anii trecuți, care au dus la o mulțime de accidentări.

Serena Williams

Credit imagine: Getty Images

Presa engleză transmite că organizatorii turneului de la Wimbledon le vor permite jucătorilor să se antreneze pe terenurile principale, după ce în anii precedenți mai mulți jucători s-au accidentat după ce au alunecat pe iarbă. În mod traditional, jucătorii nu aveau dreptul să se antreneze pe cele mai mari două arene din complexul de la All England Club.
Măsura adoptată de englezi pentru ediția din 2022 ar trebui să le permită tenismenilor să se obișnuiască cu suprafața și să reducă alunecările. Organizatorii de la Wimbledon au surprins cu această decizie, prin care se va mai renunța la o măsură istorică, precum si renunțarea la duminica liberă din mijlocul săptămânii, în care anul acesta se va juca.
CITEȘTE ȘI:

Englezii de la Wimbledon mai renunță la o tradiție istorică

Decizia vine după incidentele din ultimii ani, în care jucătorii s-au luptat să-și mențină echilibrul pe iarba de pe terenurile principale, arene pe care s-au programat doar partide tari. Serena Williams și francezul Adrian Mannarino se numără printre cei care au avut probleme după ce au alunecat în primele zile ale turneului pe terenurile principale de la All England Club.
Williams s-a accidentat la picior în primul tur anul trecut și a fost nevoită să se retragă în partida din runda inaugurală. În mod tradițional, singurul joc pe cele mai mari arene înainte de start a fost un meci amical între membrii All England Club. Acest lucru se va schimba acum pentru a permite aproximativ patru sesiuni de antrenament între jucătorii profesioniști în cursul acestei săptămâni pentru a-i ajuta să obișnuiască pe iarba de la Wimbledon.
Turneul de la Wimbledon se va desfășura în perioada 27 iunie-10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo