După ce al treilea turneu de Grand Slam al anului se va încheia pe 11 iulie, noua regulă va intra în vigoare până la finalul sezonului, ceea ce înseamnă că US Open 2022 va fi primul eveniment major care va permite ca jucătorii să primească sfaturile antrenorilor lor pe terenul de tenis. Antrenorii vor fi obligați să stea pe locurile desemnate de organizatorii turneului, iar orice comunicare între ei și jucătorii lor nu trebuie să întrerupă jocul sau să deranjeze adversarul.
Acest lucru va fi permis doar atunci când antrenorul și jucătorul se află pe aceeași parte a terenului. De asemenea, coaching-ul verbal nu înseamnă conversații, ci doar câteva cuvinte. Coaching-ul non-verbal va fi permis în orice moment. Antrenorii și jucătorii nu pot interacționa între ei atunci când jucătorul părăsește terenul. În cazul în care oricare dintre aceste reguli este încălcată, vor exista sancțiuni și amenzi.
CITEȘTE ȘI:
Tenis
Legendarul Mike Tyson a dezvăluit cu cine ține dintre Federer, Nadal și Djokovic: "E favoritul meu!"
ACUM 9 ORE

Novak Djokovic a vorbit despre permiterea coaching-ului în circuitul masculin de tenis

Djokovic a declarat recent că, deși înțelege punctul de vedere al susținătorilor acestei măsuri, dar și al celor care critică noua regulă, înclină să fie de acord cu ea: "Trebuie să recunosc că sunt indecis, deoarece înțeleg argumentele ambelor părți. Poate că înclin mai mult spre introducerea acestei măsuri. Noi, în circuit, știm că acest lucru se întâmplă deja în 90 la sută din cazuri, există semne și comunicare. Acum doar va fi reglementat, pentru a face acest lucru oficial, cu anumite condiții", a spus Djokovic.
"Înțeleg și cealaltă tabără. Nick Kyrgios este unul dintre cei care a subliniat că acest lucru ucide unicitatea sportului nostru, că, în calitate de jucător de tenis, lupți, găsești soluții. Înțeleg și asta. Știm că acest lucru se întâmplă deja, așa că ar trebui să fie o regulă deja", a adăugat Djokovic, care a mai spus că este deschis la schimbări în tenis pentru ca sportul pe care-l practică să se adapteze la lumea aflată în continuă schimbare.
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2022/07/01/3401636.jpg
Tenis
Novak Djokovic revine pe teren înainte de Laver Cup! Unde și-a confirmat prezența sârbul
IERI LA 13:17
Tenis
Andy Roddick știe cine e jucătorul care se poate compara cu Federer, Nadal & Djokovic: "E singurul"
13/08/2022 LA 11:54