Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Favoritul lui Mouratoglou să ajungă în fazele finale de la Wimbledon: "Va fi o adevărată amenințare"

Irina Aldea

Publicat 17/06/2022 la 13:57 GMT+3

Patrick Mouratoglou crede că Matteo Berrettini va fi o amenințare serioasă pentru jucătorii de top de la Wimbledon datorită serviciului și stilului său de joc.

mouratoglou.jpg

Credit imagine: Eurosport

Matteo Berrettini a revenit în circuit săptămâna trecută, după o pauză de trei luni din cauza unei accidentări la mână pentru care a primit tratament în luna martie. Această accidentare l-a obligat să se retragă de la Miami Open și de la toate turneele ulterioare din sezonul pe zgură, inclusiv Roland Garros.
Încântat de revenirea jucătorului italian, antrenorul de tenis și comentatorul sportiv francez Patrick Mouratoglou a postat un videoclip pe Instagram, subliniind factorii care îl fac pe Berrettini "o amenințare reală" pentru jucătorii de top pe iarbă. Italianul a ajuns anul trecut în marea finală de la Wimbledon, acolo unde a pierdut cu 3-1 în fața lui Novak Djokovic.
CITEȘTE ȘI:

Matteo Berrettini, favoritul lui Mouratoglou la Wimbledon

"Este minunat să îl văd pe Matteo Berrettini revenind pentru sezonul de iarbă, după ce a fost operat la încheietura mâinii în martie. Sunt entuziasmat să văd revenirea lui. Cred că va fi o adevărată amenințare pentru jucătorii de top, în special pe iarbă, datorită stilului său de joc puternic și a capacității sale de a menține punctele scurte", a spus Mouratoglou.
Mouratoglou a scos în evidență trei elemente cheie ale jocului lui Berrettini care îl fac un adversar periculos pe iarbă, și anume serviciul, forehandul și slice-ul de rever: "Iată trei motive pentru care nu vreți să jucați cu Matteo pe iarbă. În primul rând, are un serviciu uriaș. Nu este doar puternic, ci și super precis. Pe iarbă, este și mai dificil de returnat, ceea ce îi permite lui Matteo să câștige multe puncte gratuite. Acest lucru îi presează pe adversarii săi să își câștige game-urile de serviciu.
Doi, forehandul său este unul dintre cele mai mari din circuit. Având o astfel de armă îi permite lui Matteo să mențină punctele scurte, ceea ce este esențial pe iarbă. În game-urile sale de serviciu, dacă returul revine, Matteo își găsește forehandul și caută să își pună adversarul pe fugă sau să lovească un winner. În al treilea rând, el are un slice eficient. Deși reverul este lovitura sa mai slabă, Matteo a dezvoltat un slice foarte bun, ceea ce este ideal pe iarbă. O folosește pentru a-și forța adversarii să lovească în sus, oferindu-i mai multe oportunități de a ataca cu forehandul".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo