Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gabriela Ruse, înfrângere dureroasă la Wimbledon! A cedat în 3 seturi în fața lui Cori Gauff, a 11-a favorită

Bianca Dumitru

Actualizat 28/06/2022 la 17:46 GMT+3

Gabriela Ruse a ratat astăzi calificarea în turul 2 la Wimbledon, după ce a fost învinsă în 3 seturi de Cori Gauff, a 11-a favorită a turneului de Grand Slam de la All England Club.

Gabriela Ruse

Credit imagine: Getty Images

Gabriela Ruse a ratat, în această după-amiază, șansa de a se califica în turul 2 la Wimbledon, după ce a fost învinsă de Cori Gauff. Americanca, văzută de specialiști cu șansa a treia la câștigarea turneului, a câștigat în trei seturi, scor 2-6, 6-3, 7-5, după două ore și 30 de minute de joc.
Gabriela Ruse a început meciul cu un break, câștigând la 0 pe serviciul lui Gauff. Ulterior, românca și-a dublat avantajul pe tabelă, dar a fost rapid egalată. A revenit imediat în joc și nu a mai pierdut niciun game până la finalul primului set.
A doua parte a meciului a fost mai echilibrată, cele două sportive împărțindu-și primele game-uri. Americanca de pe locul 12 WTA a reușit, însă, să se desprindă și a egalat situația la seturi, trimițând meciul în decisiv.
În ultimul set, Gabriela Ruse a câștigat primul game, dar apoi Gauff a dus scorul la 3-1. Românca, locul 54 mondial, a reușit să revină și să restabilească egalitatea, preluând apoi conducerea după ce a reușit câteva puncte spectaculoase.
picture

Gabriela Ruse, puncte "de pe altă planetă" la Wimbledon, cu Coco Gauff! Publicul, în extaz

Duelul s-a reechilibrat ulterior, finalul partidei fiind extrem de intens, cu mingi disputate îndelung, fiecare dintre jucătoare câștigând pe propriul serviciu. Cori Gauff, a 11-a favorită a turneului de la All England Club, a reușit un break foarte important la scorul de 5-5, iar apoi a câștigat și cu serviciul său, adjudecându-și victoria.
În turul 2 la Wimbledon, Cori Gauff o va înfrunta pe Mihaela Buzărnescu, cea care a învins-o astăzi în manșa inaugurală pe Nastasja Schunk, scor 6-4, 6-2. Cele două sportive nu s-au mai întâlnit până acum niciodată.
Citește și:

5 ROMÂNCE EVOLUEAZĂ ASTĂZI LA WIMBLEDON

În afară de Gabriela Ruse și Mihaela Buzărnescu, alte 3 românce vor juca astăzi la turneul de Grand Slam de la Wimbledon.
Simona Halep și Karolina Muchova se vor întâlni în premieră în circuitul mondial de tenis, iar partida celor două va avea loc în jurul orei 18:15. Dacă ieri ploaia a dat peste cap programul de la Wimbledon, astăzi nu vor fi averse, astfel că programul va fi afectat doar de lungimea meciurilor.
Irina Bara va intra și ea astăzi pe teren, având o șansă bună să meargă mai departe, după ce sorții i-au adus în față o adversară abordabilă, Chloe Paquet.
În fine, Ana Bogdan va juca și ea astăzi la Wimbledon, iar adversara, Dayana Yastremska, e imposibil de descifrat. Un talent enorm, ucraineanca are fluctuații uriașe în joc de la o partidă la alta sau de la turneu la turneu.
Wimbledon 2022 - 28 iunie, transmisiuni Eurosport 1&2
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo