Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Halep e numărul 1. A 22-a oară în săptămâna a doua la Grand Slam-uri!

Marian Ursescu

Publicat 03/07/2022 la 14:59 GMT+3

Simona Halep conduce în topul jucătoarelor rămase pe tabloul de la Wimbledon care au ajuns în săptămâna a doua în turneele de Mare Slam

Simona Halep

Credit imagine: Getty Images

Simona Halep o va întâlni luni, în optimile de finală la Wimbledon, pe Paula Badosa, a patra favorită a turneului. Românca, învingătoare la Londra în 2019, e cel mai important nume rămasă pe tabloul de concurs prin prisma rezultatelor, la All England Cup.
Specialiștii au făcut un top al jucătorelor rămase în turneu, contorizând de câte ori au ajuns în săptămâna a doua la turneele de Mare Slam. Este practic atingerea optimilor de finală la Australian Open, French Open, Wimbledon și US Open.
La ediția actuală de la Wimbledon, Simona tocmai a bifat a 22-a prezență în săptămâna a doua. Ea conduce detașat topul, fiind urmată la 10 lungimi distanță de belgianca Elise Mertens, cu 12 prezențe!
Apoi, toate celelalte jucătoare, au numărul de calificări în partea a doua a turneelor de Mare Slam formată dintr-o singură cifră: Alize Cornet 7, Caroline Garcia 6, Ons Jabeur, Paula Badosa, Amanda Anisimova câte 5, Jelena Ostapenko 4, Elena Rybakina și Alja Tomljanovic câte 3.
Avem și cinci debutante în săptămâna a doua: Marie Bouzkova, Jule Niemeier, Harmony Tan, Heather Watson și Tatjana Maria.

Halep e favorită 2

La casele de pariuri, Halep e cotată cu șansa a doua la câștigarea trofeului. Principala contracandidată a româncei este considerată tunisianca Ons Jabeur. Aflată pe locul 2 mondial, Jabeur a clacat la French Open, unde a fost învinsă în primul tur, iar la Australian Open nu a participat. Acum, Jabeur o va înfrunta în ”optimi„ pe Elise Mertens, o jucătoare extrem de experimentată.
În turneele de Mare Slam, Jabeur are doar două sferturi de finală atinse: Australian Open 2020 și Wimbledon 2021. Elise Mertens, de partea cealaltă, are o semifinală la Australian Open 2018 și două sferuri la US Open: 2019, 2020.
Halep, cu două titluri de Mare Slam, conduce și la acest capitol. Dintre jucătoarele rămase, doar Ostapenko se mai poate lăuda cu un succes: la Roland Garros 2017, atunci când a învins-o în finală chiar pe Simona.
La Wimbledon, pe iarbă, Simona are un bilanț foarte bun: 27-8.
Halep e și singurul fost număr 1 mondial rămas pe tabloul feminin. Nicio altă jucătoare nu a mai ajuns în fotolioul de lider WTA.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo