Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Iga Swiatek e în turul 2 la Wimbledon! Liderul mondial a reușit să doboare un record datând din 1997

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 28/06/2022 la 16:59 GMT+3

Iga Swiatek a început cu dreptul turneul de la Wimbledon. Poloneza e în turul 2 la All England Club, obținând victoria consecutivă cu numărul 36, ceva ce nu s-a mai întâmplat din 1997.

Iga Swiatek

Credit imagine: Getty Images

Din poziția de principală favorită la Wimbledon, Iga Swiatek s-a calificat în turul al treilea după ce a trecut în mod categoric de sportiva din Croația, Jana Fett, ocupanta locului 252 WTA. Iga s-a impus cu scorul de 6-0, 6-3, la capătul unui meci care a durat o oră și 15 minute de joc. Iga Swiatek este prima jucătoare de la Martina Hingis, în 1997, care a câștigat peste 36 de meciuri consecutive.
Fără a avea un turneu de pregătire în spate, Iga Swiatek a deschis centralul cu mare încredere, în ipostaza în care ar fi trebuit să se regăsească jucătoarea care s-a impus anul trecut la Wimbledon. Poloneza nu a ezitat decât în setul secund, atunci când pentru câteva minute a lăsat-o pe adversara ei să preia controlul.
CITEȘTE ȘI:

Iga Swiatek, victorie clară pe centralul de la Wimbledon, în turul 1

În continuare, Iga Swiatek se va duela pentru un loc în turul al treilea cu luckyloser-ul din Olanda, Lesley Pattinama Kerkhove, ocupanta locului 138 WTA, care a trecut în primul tur de beneficiara unui wildcard, Sonay Kartal, în 3 seturi. De 132 de zile nu a mai pierdut Iga Swiatek un meci.
Cel mai bun rezultat al liderului mondial din WTA la Wimbledon este calificarea în turul 4, în 2021. Iga Swiatek a câștigat turneul de la Wimbledon la juniori, în 2018.
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Program Wimbledon marți
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo