Iga Swiatek era marea favorită la cucerirea trofeului la Wimbledon, însă poloneza s-a oprit în turul 3. Liderul mondial a arătat slăbiciuni în primele două meciuri, în special în duelul cu de Lesley Pattinama Kerkhove (138 WTA) din turul 3, pe care a învins-o greu, în decisiv.
Astăzi, Iga Swiatek a făcut probabil cel mai slab joc al său din ultimii doi ani, fiind învinsă destul de clar de Alize Cornet, scor 6-4, 6-2. Franțuzoaica nu a făcut lucruri deosebite, dar a profitat din plin de erorile interminabile ale polonezei, care a terminat meciul cu 29 de greșeli neforțate.
BNP Paribas Poland Open
Iga Swiatek, învinsă la ea acasă! Înfrângere total neașteptată pentru liderul mondial din WTA
29/07/2022 LA 18:01

Iga Swiatek, eliminată de la Wimbledon de Alize Cornet

Așadar, seria de victorii a Igăi Swiatek s-a oprit la 37, una oricum cu adevărat impresionantă. Începând din 22 februarie, liderul mondial a câștigat toate meciurile pe care le-a jucat, adjudecându-și 6 trofee: Doha, Indian Wells, Miami, Stuttgart, Roma și Roland Garros.
În optimi, Alize Cornet o va întâlni pe Alja Tomljanovic, care a trecut azi în două seturi de Barbora Krejcikova.
Înfrângerea Igăi Swiatek îi oferă o șansă uriașă Simonei Halep pe această jumătate de tablou. Românca a trecut azi lejer de Magdalena Frech și va juca în optimi cu Petra Kvitova sau Paula Badosa, două jucătoare care nu au impresionat în ultima vreme. Nici ulterior Simona nu ar mai avea adversare de speriat, astfel că șansele sale să ajungă în finală sunt considerabile.
Turneul de la Wimbledon se desfășoară în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2022/07/02/3402371.jpg
BNP Paribas Poland Open
Iga Swiatek, calificare fără emoții în sferturile de la Varșovia, după meciul contra Gabrielei Lee
28/07/2022 LA 15:17
BNP Paribas Poland Open
Iga Swiatek, debut fulgerător la Varșovia! Liderul mondial va întâni o româncă în turul doi
27/07/2022 LA 15:13