Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Iga Swiatek, victorie muncită la Wimbledon, în turul 2, în fața sportivei de pe locul 138 WTA

Bianca Dumitru

Publicat 30/06/2022 la 19:54 GMT+3

Iga Swiatek s-a calificat în această seară în turul 3 la Wimbedon, după o victorie muncită, în 3 seturi, în fața lui Lesley Pattinama Kerkhove, locul 138 WTA.

Iga Swiatek lors de son match du 2e tour - Wimbledon 2022

Credit imagine: Getty Images

Iga Swiatek a avut o misiune mai grea decât s-ar fi așteptat în turul 2 al turneului de la Wimbledon. Liderul WTA a învins-o pe sportiva de pe locul 138 mondial, Lesley Pattinama Kerkhove, în trei seturi, după două ore și 5 minute de joc, scor 6-4, 4-6, 6-3.
Poloneza a început meciul cu un game câștigat pe propriul serviciu, dar apoi a fost condusă cu 1-2 și 2-4, înainte de a reuși 4 game-uri consecutive și de a-și adjudeca primul set.
În partea a doua a meciului, duelul s-a echilibrat, cele două sportive împărțindu-și primele 6 game-uri. Ulterior, Kerkhove a legat 3 game-uri consecutive și s-a distanțat pe tabelă, iar liderul WTA nu a putut să închidă meciul.
Citește și:
În setul decisiv, Iga Swiatek și-a demonstrat statutul de favorită și a preluat rapid conducerea, distanțându-se la 4-1 fără prea multe puncte pierdute. Olandeza a reușit să-și mai câștige două game-uri pe propriul serviciu, dar Swiatek nu a putut fi ajunsă și a obținut victoria, calificându-se în turul 3.
Aceasta a fost a 37-a victorie consecutivă a Igăi Swiatek, care a egalat astfel performanța Martinei Hingis, din 1997, ultima care a reușit așa ceva. Recordul pentru cea mai lungă serie de victorii consecutive din tenisul feminin îi aparține Martinei Navratilova, care a câștigat 74 de meciuri la rând, în 1984.
Pentru un loc în optimile turneului de la Wimbledon, poloneza o va înfrunta pe Alize Cornet, locul 37 WTA, care a învins-o astăzi în turul 2 pe Claire Liu, scor 3-6, 3-6.
Wimbledon 2022 - 30 iunie, transmisiuni Eurosport 1&2
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo