Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Kirsten Flipkens, ovaționată la Wimbledon, după ce s-a retras de la simplu: "Ultimul meci cu Simona Halep, o onoare!"

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 30/06/2022 la 20:55 GMT+3

Simona Halep s-a calificat azi în turul 3 la Wimbledon, dar finalul meciului a marcat și finalul carierei lui Kirsten Flipkens, jucătoare care și-a luat rămas bun de la tenisul disputat în proba de simplu.

Kirsten Flipkens, în lacrimi după meciul cu Simona Halep, la Wimbledon! Moment emoționant la fileu

Simona Halep, a 16-a favorită de pe tabloul de simplu feminin, s-a calificat în turul al treilea la Wimbledon după ce a trecut de Kirsten Flipkens în minimum de seturi, scor 7-5, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră și 25 de minute de joc. Simona a revenit de la 2-5 în primul set și de la 1-4 în setul secund pentru a-și adjudeca victoria.
La finalul partidei, după ultimul punct, Simona și Kirsten s-au îmbrățișat minute bune la fileu în aplauzele suporterilor din tribune. Un moment într-adevăr emoționant, urmat de interviul final pentru Kirsten Flipkens, care a plâns pe teren și și-a lăsat pe iarba de la Wimbledon bandana purtată pe cap.
CITEȘTE ȘI:

Kirsten Flipkens, moment emoționant la Wimbledon, după meciul cu Simona Halep

"Am atât de multe de zis și totuși atât de puține. Emoțiile m-au prins din urmă. Este meciul meu de rămas bun. Faptul că-mi pot încheia cariera la simplu împotriva unei campioane așa cum este Simona... pe un teren ca acesta, în fața unui public ca voi, este un vis devenit realitate. Prima dată când am venit aici, Kim Clijsters juca la juniori. Întotdeauna a fost foarte special să fiu aici. A fost o mare onoare să-mi iau rămas bun aici, la Wimbledon, în meciul cu o mare campioană cum este Simona. E o întrebare bună ce urmează. Am meci de dublu mâine. Probabil că vom merge la Ibiza după ce termin la dublu", a spus Kirsten Flipkens la interviul de după meci.
Cel mai bun rezultat al lui Kirsten Flipkens în proba de simplu a fost atins chiar la Wimbledon, în 2013, atunci când belgianca ajunsă la 36 de ani a ajuns până în semifinale. La simplu, Flipkens a ocupat cel mai bun loc în clasament pe 5 august 2013, locul 13, iar la dublu a urcat până pe locul 19, la 1 iulie 2019.
Turneul de la Wimbledon se va desfășura în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Wimbledon 2022 - 30 iunie, transmisiuni Eurosport 1&2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo