Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Kyrgios, înainte de o posibilă semifinală cu Nadal: "În 2019, agentul m-a scos din pub la 4 A.M. ca să joc cu Rafa"

Cristian Mihală

Actualizat 05/07/2022 la 08:54 GMT+3

Nick Kyrgios e în sferturi la Wimbledon, prilej pentru australian să evidențieze schimbarea totală de abordare din jocul său. Dacă în trecut era un circar pe teren, neluând în serios nicio competiție, între timp lucrurile s-au schimbat fundamental.

Nadal y Kyrgios en Wimbledon 2019

Credit imagine: Getty Images

În 2014, Wimbledon a fost primul mare turneu în care un puști rebel și cu lovituri nimicitoare, Nick Kyrgios, ieșea pentru prima oară la rampă. La 20 de ani, australianul făcea atunci sfert la All England Club, cupă ce trecea în optimi de "un anume" Rafa Nadal, cap de serie numărul 2.
Toți vorbeau la vremea respectivă despre Kyrgios ca despre un posibil viitor număr unu mondial și câștigarea unui Grand Slam părea doar o chestiune de timp. Anii au trecut, iar Nick probabil și-a bătut joc de talentul său, nereușind niciodată să treacă de sferturile unui Grand Slam.
Acum, are însă șansa să ajungă cel puțin până în semifinale, după ce a trecut de Brandon Nakashima, scor 4-6, 6-4, 7-6, 3-6, 6-2. În penultimul act îl va aștepta probabil Nadal, iar Nick și-a adus aminte de o întâmplare de acum 3 ani, tot de la Wimbledon. Atunci, Rafa îl elimina după 6-3, 3-6, 7-6, 7-6, dar australianul susține că prestația i-a fost afectată de noaptea albă avută. Între timp, Kyrgios și-a prioritizat lucrurile în viață și pare să se apropie tot mai mult de atributele unui jucător profesionist, care are ca scop performanța.
"Agentul meu a trebuit să vină să mă scoată dintr-un pub, la patru dimineața, pentru a juca în turul doi împotriva lui Rafael Nadal, pe terenul central de la Wimbledon. Am fost foarte furios. Am parcurs un drum lung de atunci, m-am schimbat foarte mult. Am obiceiuri de zi cu zi care sunt bune, am o echipă uimitoare care îmi e permanent alături. Fizioterapeutul meu este unul dintre cei mai buni prieteni ai mei. Agentul meu este cel mai bun prieten. Am și cea mai bună iubită din lume. Având atât de mulți oameni buni în jurul tău, devii mai bun la anumite lucruri. Acum sunt aici, în sferturile de finală de la Wimbledon și le datorez enorm lor", a explicat Kyrgios, citat de puntodebreak.com.

Kyrgios și durerile la umăr, de la Wimbledon 2022

Începând cu setul al 3-lea al duelului cu Nakashima, Kyrgios a fost văzut controlându-și tot mai des umărul drept. Australianul a suferit o mică accidentare încă de la duelul cu Tsitsipas, dar pentru moment nu sunt probleme majore. În ciuda disconfortului, jucătorul de la Antipozi a fost capabil să servească 35 de ași ieri, dar rămâne de văzut cum se va comporta corpul său în viitor, după două dispute de peste 3 ore.
"M-am trezit a doua zi după meciul contra lui Tsitsipas cu niște dureri la umăr. Am jucat mult tenis în ultima lună și jumătate, așa că am știut că este timpul ca al meu corp să simtă un oarecare disconfort. Este normal. Nu cred că cineva se simte 100% în acest moment al turneului. Din punct de vedere mental, simt că acum mă descurc mult mai bine cu astfel de situații. La începutul carierei mele, știam că, dacă nu eram 100% fizic, voi intra în joc cu gândul că voi pierde. Am luat analgezice în ultimele ore pentru a calma durerea. Sper ca umărul să fie mai bine pentru următorul meci", a mai spus Nick.
În sferturile de finală, Kyrgios pare să aibă o misiune facilă, în fața unui jucător care era cunoscut până acum în special pentru abilitățile sale pe zgură: chilianul Cristian Garin.
Wimbledon 2022 - 5 iulie, transmisiuni Eurosport 1&2
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo