Davidovich Fokina a fost un junior de excepție. Câștigător de Wimbledon, în competiția destinată puștilor, ibericul se anunța o mare promisiune în tenisul mondial. Până acum, mai degrabă a dezamăgit, asta și pentru că psihicul său e unul extrem de precar. A demonstrat-o în partida cu Hurkacz, în primul tur, când polonezul a întors partida de la 2 seturi 5-3 și 40-0 în favoarea lui Davidovich Fokina. Într-un final, spaniolul s-a adunat și a reușit să câștige dramatic, în decisiv, acea dispută, dar e limpede că are fluctuații mari de la un set la altul, iar aceste probleme vin în contextul unui mental care nu e obișnuit cu foarte multă presiune.
Aseară, în turul secund de la All England Club, Fokina a pierdut incredibil, în super-tie-breakul disputei cu Jiri Vesely, după ce la punctul prin care s-a făcut 9-7 a lovit cu putere o minge care a aterizat într-un teren alăturat. Cum ibericul fusese avertizat înainte de Carlos Ramos, arbitrul meciului, pentru limbaj trivial, portughezul s-a văzut obligat să îl sancționeze cu punct pierdut la următoarea abatere, așa cum se specifică în regulament. Altfel spus, Davidovich Fokina a pierdut meciul pe un punct de penalizare.

Davidovich Fokina, extrem de matur, după sancțiunea primită la Wimbledon

Wimbledon
Rybakina a dezvăluit cine e tenismenul preferat, dintre Federer, Nadal și Djokovic! Cine o inspiră
15/07/2022 LA 13:02
Evident, frustrarea trebuie să fi fost imensă după o astfel de desfășurare a ostilităților, dar spaniolul a demonstrat că, departe de presiunea terenului, e extrem de matur. La conferința de presă, ibericul a acceptat sancțiunea și a spus că speră să învețe din această experiență.
"Am avut puțin retard mintal, asta s-a întâmplat acolo; dar atât, înveți din aceste lucruri, voi încerca să mă asigur că nu voi mai repeta un astfel de episod. Regulile sunt în vigoare și dacă am greșit, trebuie să accept. După un al doilea meci de această intensitate în 3 zile, cu aproape 4 ore de joc, nu este întotdeauna ușor să rămâi lucid", a spus Davidovich Fokina în conferința de presă, potrivit tennisactu.net.
Davidovich Fokina a pierdut, așadar, dramatic șansa de a merge în turul 3, înclinându-se cu scorul de 3-6, 7-5, 7-6(2), 3-6, 6-7(7) în fața lui Vesely. Disputa a durat 3 ore și 56 de minute, fiind un alt maraton, după ce în primul tur ibericul furniza o mare surpriză, eliminându-l pe Hurkacz, scor 7-6(4), 6-4, 5-7, 2-6, 7-6(8).
În turul trei, cehul Vesely îl va întâlni pe Tommy Paul, care a trecut de Mannarino, în minimum de seturi.
https://i.eurosport.com/2022/06/29/3401051.jpg
Turneul de la Wimbledon se desfășoară în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Wimbledon
Incredibil! De ce nu s-a uitat Ash Barty la finalele de la Wimbledon, unde era campioană en-titre
15/07/2022 LA 12:09
Wimbledon
Incredibil ce a făcut Rybakina, jucătoare născută la Moscova, cu banii câștigați la Wimbledon
15/07/2022 LA 06:24