Învingătoare la Wimbledon 2017, Muguruza a părăsit turneul de la All England Club încă din primul tur, anul acesta. Deşi pleca din postura de favorită clară în disputa cu numărul 88 WTA, Greetje Minnen, Garbine a pierdut după o prestaţie pe alocuri jenantă.
Partida a fost programată să se joace în sesiunea de seară a zilei de marţi, dar, din cauza ploii, şi-a găsit finalitatea abia ieri. Muguruza pierduse primul set, 4-6, dar spera ca noaptea care a trecut să fi schimbat raportul de forţe din teren.
Nici vorbă: în arenă a pătruns o jucătoare de nerecunoscut: Muguruza nu a reuşit în setul doi niciun punct la retur, a comis 12 erori neforţate şi a reuşit o singură lovitură direct câştigătoare.
Wimbledon
Rybakina a dezvăluit cine e tenismenul preferat, dintre Federer, Nadal și Djokovic! Cine o inspiră
15/07/2022 LA 13:02

Muguruza a clacat la Wimbledon: a început să plângă

Ca atare, după 16 minute de joc, tabela arăta un incredibil 0-5, moment în care Garbine a clacat.
Sportiva din Spania cu greu şi-a putut stăpâni lacrimile, fiind extrem de dezamăgită de ce a livrat pe teren. A sperat că exerciţiile de respiraţie o vor calma, dar, odată revenită pe teren, a pierdut şi ultimul game al disputei: 4-6, 0-6 pentru o eliminare ruşinoasă (setul doi a durat puţin peste 18 minute).
Ultimii doi ani şi jumătate au fost teribili pentru Muguruza. După finala de la Australian Open 2020, fostul număr unu mondial, a mai bifat doar două optimi de finală la Grand Slamuri. În rest, a fost eliminată de fiecare dată în primele trei tururi.
În turul următor, Minnen o va întâlni pe Qinwen Zheng, astfel că are o bună oportunitate să bifeze primul său tur 3 la un Grand Slam.
https://i.eurosport.com/2022/06/29/3401051.jpg
Turneul de la Wimbledon se desfășoară în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Wimbledon
Incredibil! De ce nu s-a uitat Ash Barty la finalele de la Wimbledon, unde era campioană en-titre
15/07/2022 LA 12:09
Wimbledon
Incredibil ce a făcut Rybakina, jucătoare născută la Moscova, cu banii câștigați la Wimbledon
15/07/2022 LA 06:24