Începutul turneului de la Wimbledon se apropie cu pași repezi. Novak Djokovic este favoritul caselor de pariuri, urmat de Matteo Berrettini. Italianul s-a impus la Stuttgart și la Queen's, demonstrând că finala atinsă anul trecut la Londra nu a fost întâmplătoare. Nadal se află în rândul doi, urmat de compatriotul său Carlos Alcaraz. Spaniolul în vârstă de 36 de ani a reușit să își amelioreze durerile la picior datorită unui nou tratament, dar nu a mai câștigat la All England Club din 2010.
Alcaraz, la rândul său, are foarte puțină experiență pe iarbă și nu a jucat în niciun turneu de pregătire din cauza unui disconfort la cot. După cum toată lumea știe, Wimbledon nu va acorda puncte ATP în acest an, o decizie care a stârnit nenumărate controverse. ATP a vrut să sancționeze Wimbledon pentru excluderea tenismenilor ruși și bieloruși de la ediția din 2022. În principal, Djokovic și Berrettini, cei doi finaliști de la ediția trecută, vor avea de suferit cel mai mult.
CITEȘTE ȘI:
Tenis
Andy Roddick știe cine e jucătorul care se poate compara cu Federer, Nadal & Djokovic: "E singurul"
IERI LA 11:54

Djokovic, compătimit de John McEnroe: "E ridicol ce i se întâmplă!"

Cei doi finaliști de anul trecut vor pierde fără îndoială multe poziții în clasament, indiferent de rezultatul lor la Londra. Într-un interviu acordat "Mail Plus", John McEnroe a criticat această hotărâre: "Mi se pare o decizie ridicolă, pentru că îl penalizează în mod nedrept pe cel care câștigă turneul", a spus McEnroe fără menajamente.
"Novak Djokovic este cel mai penalizat de această decizie a ATP. Anul 2022 devine un fel de coșmar pentru el, anul ăsta îl distrug toți. Nu a putut juca în Australia din cauza binecunoscutei probleme a vaccinurilor, iar Wimbledon nu îi va acorda puncte chiar dacă va câștiga. Apoi, mai este și necunoscuta US Open. Va pierde multe poziții în clasament, este o nebunie și personal cred că e nedrept", a adăugat el.
Turneul de la Wimbledon se va desfășura în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Tenis
OFICIAL | Novak Djokovic, OUT și de la Cincinnati, după Montreal! Situație imposibilă pentru sârb
IERI LA 16:31
Tenis
SUA: "Nevaccinații, tratați ca vaccinații!" Ce se întâmplă cu Novak Djokovic înainte de US Open
12/08/2022 LA 15:06