Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic, compătimit de marele John McEnroe: "Anul ăsta îl distrug, e ridicol ce se întâmplă!"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 26/06/2022 la 13:04 GMT+3

Novak Djokovic a avut o primă jumătate de sezon de coșmar. Sârbul nu a fost lăsat să joace la Australian Open, iar la Wimbledon, chiar dacă ar câștiga turneul, nu ar primi niciun punct. John McEnroe e de partea sârbului.

Novak Djokovic

Credit imagine: Eurosport

Începutul turneului de la Wimbledon se apropie cu pași repezi. Novak Djokovic este favoritul caselor de pariuri, urmat de Matteo Berrettini. Italianul s-a impus la Stuttgart și la Queen's, demonstrând că finala atinsă anul trecut la Londra nu a fost întâmplătoare. Nadal se află în rândul doi, urmat de compatriotul său Carlos Alcaraz. Spaniolul în vârstă de 36 de ani a reușit să își amelioreze durerile la picior datorită unui nou tratament, dar nu a mai câștigat la All England Club din 2010.
Alcaraz, la rândul său, are foarte puțină experiență pe iarbă și nu a jucat în niciun turneu de pregătire din cauza unui disconfort la cot. După cum toată lumea știe, Wimbledon nu va acorda puncte ATP în acest an, o decizie care a stârnit nenumărate controverse. ATP a vrut să sancționeze Wimbledon pentru excluderea tenismenilor ruși și bieloruși de la ediția din 2022. În principal, Djokovic și Berrettini, cei doi finaliști de la ediția trecută, vor avea de suferit cel mai mult.
CITEȘTE ȘI:

Djokovic, compătimit de John McEnroe: "E ridicol ce i se întâmplă!"

Cei doi finaliști de anul trecut vor pierde fără îndoială multe poziții în clasament, indiferent de rezultatul lor la Londra. Într-un interviu acordat "Mail Plus", John McEnroe a criticat această hotărâre: "Mi se pare o decizie ridicolă, pentru că îl penalizează în mod nedrept pe cel care câștigă turneul", a spus McEnroe fără menajamente.
"Novak Djokovic este cel mai penalizat de această decizie a ATP. Anul 2022 devine un fel de coșmar pentru el, anul ăsta îl distrug toți. Nu a putut juca în Australia din cauza binecunoscutei probleme a vaccinurilor, iar Wimbledon nu îi va acorda puncte chiar dacă va câștiga. Apoi, mai este și necunoscuta US Open. Va pierde multe poziții în clasament, este o nebunie și personal cred că e nedrept", a adăugat el.
Turneul de la Wimbledon se va desfășura în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo