La sfârșitul anului 2021, Roger Federer, Rafael Nadal și Novak Djokovic erau la egalitate din punct de vedere al titlurilor de Grand Slam. Sârbul se afla atunci în cea mai bună poziție de a ajunge cel mai titrat tenismen din istorie, însă începutul anului 2022 a fost zbuciumat pentru el. Expulzat din Australia din cauza faptului că nu s-a vaccinat anti-COVID-19, Djokovic a ratat șansa de a concura la turneul în cadrul căruia a cucerit cele mai multe titluri majore (9).
Drept urmare, Rafa Nadal s-a întâlnit cu șansa de a mai câștiga o dată titlul de la Melbourne, iar la doar câteva luni, ibericul a făcut dubla prin câștigarea celui de-al 14-lea (!!!) titlu major la Roland Garros, un record absolut în istorie. Astfel, ibericul a luat avans de două titluri majore față de Federer și Djokovic, iar sârbul a avut doar cuvinte de laudă la adresa rivalului său.
CITEȘTE ȘI:
Tenis
Andy Roddick știe cine e jucătorul care se poate compara cu Federer, Nadal & Djokovic: "E singurul"
IERI LA 11:54

Ce a spus Novak Djokovic despre Rafael Nadal la Wimbledon

Novak Djokovic a participat sâmbătă la o conferință de presă în care a fost întrebat, printre altele, cum i se par reușitele lui Nadal din 2022: "Ei bine, este incredibil. A avut o operație în a doua parte a anului trecut, revenind după acea operație a câștigat imediat un Grand Slam. Este ceva cu adevărat impresionant. A făcut istorie în turneele de Grand Slam. Din nou, la Roland Garros, bineînțeles, turneul în care a câștigat cele mai multe titluri din punct de vedere istoric.
Jos pălăria pentru el și pentru tot ceea ce a realizat, pentru ceea ce poate să facă pe teren. Un mare spirit de luptă. Uimitor campion, în general, pentru tot ceea ce încearcă să facă, pentru a crea o moștenire de succes și mai mare. E ceva ce trebuie văzut, cu siguranță. Am un mare respect și admirație pentru el, sunt unul dintre marii lui rivali și am avut meciuri incredibile în carierele noastre. Nu am nimic altceva decât respect pentru el și pentru ceea ce a realizat", a spus Djokovic la All England Club.
Turneul de la Wimbledon se va desfășura în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Tenis
OFICIAL | Novak Djokovic, OUT și de la Cincinnati, după Montreal! Situație imposibilă pentru sârb
IERI LA 16:31
Tenis
SUA: "Nevaccinații, tratați ca vaccinații!" Ce se întâmplă cu Novak Djokovic înainte de US Open
IERI LA 15:06