Atunci când are loc un duel între Novak Djokovic și Rafael Nadal, meciurile tind să fie lungi și epice. De-a lungul anilor, cei doi s-au confruntat de 59 de ori, un record, Djokovic câștigând de 30 de ori, iar Nadal de 29 de ori. La turneele de Grand Slam, cei doi s-au confruntat de 18 ori, Nadal câștigând 11 dintre aceste întâlniri.
Cel mai recent capitol al rivalității lor a avut loc la Roland Garros, la începutul acestui an. Djokovic, campionul en-titre, l-a înfruntat pe Nadal în sferturile de finală, unde sârbul a fost învins cu 6-2, 4-6, 6-2, 7-6(4). Spaniolul și-a luat revanșa pentru înfrângerea suferită în fața lui Djokovic în semifinalele de la Roland Garros din 2021 și apoi a continuat parcursul la Paris pentru a câștiga cel de-al 14-lea turneu de Grand Slam al carierei în Franța.
CITEȘTE ȘI:
US Open
Medvedev a vorbit despre interzicerea lui Djokovic la US Open! Opinia sugestivă a liderului mondial
07/08/2022 LA 09:42

Novak Djokovic vrea să-și ia revanșa în fața lui Nadal, la Wimbledon

Ambii jucători se află acum la Londra, urmând să înceapă campania din 2022 de la Wimbledon, unde Djokovic este triplu campion en-titre. În urma tragerii la sorți din acest an, cei doi jucători se pot întâlni doar dacă ajung în finală, iar Djokovic, în vârstă de 35 de ani, speră la o confruntare pentru titlu cu Nadal.
"Dacă ajungem să ne confruntăm, înseamnă că suntem în finală, ceea ce cred că ne dorim amândoi", a declarat Novak Djokovic, adăugând: "Mi-ar plăcea să îl înfrunt în finală și să mă răzbun pentru Paris". Djokovic l-a lăudat, de asemenea, pe Nadal pentru tot ceea ce a realizat și a spus că este unul dintre favoriții la câștigarea turneului major pe iarbă.
"Bineînțeles, trebuie să-l pui printre favoriți, chiar dacă nu a mai jucat la Wimbledon în ultimele sezoane. Dar totuși, știți, el este Nadal, a realizat ceea ce a realizat de-a lungul carierei sale. Și în plus, anul acesta are foarte multă încredere, lucru care l-ar putea ajuta enorm", a spus Djokovic.
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2022/06/26/3399261.jpg
US Open
Djokovic ar putea primi un ajutor nesperat! Congresul american cere primirea sârbului la US Open
06/08/2022 LA 07:55
Tenis
Nadal și Alcaraz, comparați de Mouratoglou! Detaliul scos în evidență de antrenorul Simonei Halep
06/08/2022 LA 05:42