Novak Djokovic joacă la Wimbledon al doilea și ultimul Grand Slam al anului - și a vorbit cu jurnaliștii sârbi despre nemulțumirea sa față de legea care îl împiedică să intre în SUA. Djokovic a fost expulzat din Australia la începutul acestui an din cauza faptului că nu e vaccinat anti-COVID-19, deși se credea că guvernul a acceptat scutirea pe care a furnizat-o la Antipozi.
Între timp, Statele Unite ale Americii nu permit intrarea în țară a cetățenilor străini nevaccinați - dar fostul număr 1 mondial consideră că este nedreptățit, deoarece cetățenii americani care nu sunt vaccinați, cum ar fi Tennys Sandgren, vor putea în continuare să concureze la Flushing Meadows.
CITEȘTE ȘI:
Tenis
OFICIAL | Novak Djokovic, OUT și de la Cincinnati, după Montreal! Situație imposibilă pentru sârb
ACUM 6 ORE

Novak Djokovic nu consideră interzicerea de la US Open o măsură corectă

"În acest moment, nicio persoană nevaccinată nu poate intra în SUA", a declarat jucătorul de 35 de ani. "Am auzit că unele persoane au scăpat și au intrat, unele persoane care nu sunt 'celebre', dar eu nu aș încerca niciodată să merg în SUA dacă nu este permis. Unii oameni cred că am făcut această greșeală în Australia, dar de fapt a fost invers - am avut scutire, să nu reluăm aceeași poveste. Concluzia este: dacă mi se spune că nu pot merge, nu voi merge, nu m-aș pune niciodată într-o astfel de situație. Chiar dacă aș intra, unii m-ar vedea la televizor jucând tenis și m-ar ponegri din nou.
Într-o notă mai serioasă, am vorbit prin mesaje cu Tennys Sandgren în urmă cu câteva zile. Am vrut să-i mulțumesc pentru sprijinul public pe care mi l-a acordat în această situație. Ceea ce a spus el are sens total - dacă jucătorilor nevaccinați nu li se permite să concureze la US Open, atunci ar trebui să fie cazul pentru toată lumea. Nu văd logica medicală din spatele acestui lucru, că Tennys poate juca pentru că este cetățean al SUA, iar eu nu pot. Dacă aș avea un pașaport american sau o carte verde, aș putea să joc. Poate că există o logică politică în spatele acestui lucru - nu medicală - dar prefer să nu intru în acest subiect și puteți înțelege de ce", a spus Novak Djokovic pentru Tennis Majors.
Cu toate acestea, Djokovic nu intenționează să se gândească la această situație - și, în schimb, va privi înainte spre alte turnee și spre programul său pentru anul viitor: "Grand Slam-urile sunt turneele care reprezintă prioritatea mea în această etapă a carierei mele și, bineînțeles, vreau să joc la New York", a adăugat el. "Pe de altă parte, dacă nu voi avea ocazia să fac acest lucru, nu este sfârșitul lumii, vom privi înainte. Dar, în acest moment, sunt complet concentrat pe Wimbledon".
Turneul de la Wimbledon se va desfășura în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2022/06/29/3400449.jpg
Tenis
SUA: "Nevaccinații, tratați ca vaccinații!" Ce se întâmplă cu Novak Djokovic înainte de US Open
ACUM 7 ORE
US Open
Medvedev a vorbit despre interzicerea lui Djokovic la US Open! Opinia sugestivă a liderului mondial
07/08/2022 LA 09:42