Ultimul act de la Wimbledon 2022 în competiția feminină nu are probabil anvergura altor finale de Grand Slam, în contextul în care față în față vor fi Rybakina și Jabeur, două sportive aflate în premieră atât de departe într-un turneu de asemenea valoare.
Totuși, ambele au demontrat că merită să fie aici, iar pentru Jabeur este încununarea unei cariere de excepție, în care a trecut peste soarta potrivnică având mereu zâmbetul pe buze.
Siteul oficial al WTA a numit-o pe tunisiancă "ministrul fericirii", înainte de finala Wimbledon. Pentru că sportiva din nordul Africii debordează mereu de optimism și e întotdeauna foarte pozitivă, dar și pentru că aduce fericire în inimile suporterilor, prin ce face pe teren. Într-o perioadă în care tenisul devine tot mai bazat pe forță, Ons etalează un joc "romantic", alternând enorm și găsind mereu soluții neașteptate. Are cea mai bună scurtă din circuit, de departe, lucru care îi permite să mixeze enorm și să găsească variante la care puțini sportivi s-ar fi gândit.
Wimbledon
Rybakina a dezvăluit cine e tenismenul preferat, dintre Federer, Nadal și Djokovic! Cine o inspiră
15/07/2022 LA 13:02

Ons Jabeur, model inspirațional

Experta Eurosport, Barbara Schett, o vede pe Ons o adevărată deschizătoare de drumuri pentru sportivele din Africa și e cucerită total de povestea sa. Dacă ar fi să ne raportăm strict la ce fel de persoană e Jabeur și la cât de multă energie pozitivă aduce întotdeauna - atât pe teren, cât și în interviurile pe care le dă - probabil că nicio altă jucătoare nu ar merita mai mult un titlu de Grand Slam.
"E fantastic să o vezi pe Ons Jabeur având succes, mai ales dacă te uiți unde și cum a început să joace tenis. Nu avea unde să se antreneze, astfel că era nevoită să meargă la hotelurile cu terenuri pentru a putea juca. Nu avea cum să "explodeze" în aceste condiții, dar de la un an la altul a devenit mai bună. Nu e doar o sursă de inspirație, ci atrage enorm și prin stilul său de a juca. Există atât de multă varietate în jocul ei, nu vezi așa ceva în tenisul actual. E o deschizătoare de drumuri pentru sportivele din Africa. Ce mă impresionează cel mai mult e că mereu e cu picioarele pe pământ, extrem de modestă și carismatică. Fie că va câștiga sau nu Wimbledon, acest lucru nu o va schimba, va rămâne aceeași", a spus experta Eurosport, Barbara Schett, care, întrebată cine crede că se va impune în finală, s-a ferit să dea un vercict clar: "Înclin puțin în favoarea Elenei Rybakina, pentru că are lovituri foarte puternice și un serviciu excelent pentru iarbă".
La începutul anului, Jabeur a fost rugată, într-un interviu acordat, să facă o predicție pentru anul 2022. "Voi câștiga Wimbledon! Îndrăzneț, nu?", a fost "verdictul" dat de sportiva din Tunisia.
Marea finală feminină de la Wimbledon 2022, Elena Rybakina - Ons Jabeur, are loc astăzi, de la ora 16:00, în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon
Incredibil! De ce nu s-a uitat Ash Barty la finalele de la Wimbledon, unde era campioană en-titre
15/07/2022 LA 12:09
Wimbledon
Incredibil ce a făcut Rybakina, jucătoare născută la Moscova, cu banii câștigați la Wimbledon
15/07/2022 LA 06:24