Organizatorii turneului de la Wimbledon au dat un semnal puternic în urmă cu câteva luni, când au anunțat că nu le vor permite participarea tenismenilor ruși și bieloruși, iar acum vin cu un nou gest prin care-și exprimă sprijinul față de ucraineni. All England Club a transmis că i-a invitat pe toți refugiații ucraineni din cartierele Merton și Wandsworth să ia parte la turneu în duminica din mijlocul turneului, pe 3 iulie.
Acestora li se vor alătura în "Middle Sunday" rezidenții locali, eroii COVID din NHS și din asistența socială, precum și o varietate de școli, organizații de caritate și grupuri comunitare. Mai mult decât atât, ambasadorul Ucrainei din Marea Britanie va fi prezent la turneu în loja regală în ziua de debut a turneului. Englezii s-au angajat de asemenea să facă o donație de 250.000 de lire sterline în numele Wimbledon pentru ucraineni.
CITEȘTE ȘI:
Wimbledon
Rybakina a dezvăluit cine e tenismenul preferat, dintre Federer, Nadal și Djokovic! Cine o inspiră
15/07/2022 LA 13:02

Englezii de la Wimbledon depun toate eforturile pentru a-și arăta sprijinul față de ucraineni

Ian Hewitt, președintele All England Club, a comentat: "Sunt încântat că refugiații ucraineni găzduiți în Merton și Wandsworth ni se vor alătura pentru a fi alături de noi în duminica de mijloc la Wimbledon, care sperăm că va avea o atmosferă foarte specială în primul său an ca parte a programului turneului. De asemenea, sunt încântat că, în parteneriat cu LTA, am reușit să alocăm 250.000 de lire sterline suplimentare pentru răspunsul umanitar din Ucraina".
Scott Lloyd, directorul executiv al LTA, a comentat: "Am fost foarte încântat de acest eveniment: În ajunul Wimbledon, cred că este important să îi recunoaștem pe cei care suferă atât de mult din cauza conflictului implacabil impus Ucrainei. În parteneriat cu All England Club, am dorit să arătăm, în numele tenisului britanic, sprijinul nostru constant pentru cei care sunt cei mai afectați, oferind o contribuție la eforturile umanitare pentru ajutorarea lor".
Turneul de la Wimbledon se va desfășura în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Wimbledon
Incredibil! De ce nu s-a uitat Ash Barty la finalele de la Wimbledon, unde era campioană en-titre
15/07/2022 LA 12:09
Wimbledon
Incredibil ce a făcut Rybakina, jucătoare născută la Moscova, cu banii câștigați la Wimbledon
15/07/2022 LA 06:24