Jelena Ostapenko pornea ca mare favorită în duelul cu Tatjana Maria (103 WTA), iar letona a avut în multe momente meciul în mână. După ce a câștigat primul set cu 7-5, Ostapenko a avut două mingi de meci legate în setul secund, când conducea cu 5-4.
Nemțoaica a rezistat însă, iar apoi și-a adjudecat manșa secundă cu 7-5 și a împins meciul în decisiv. Dramatismul a atins cote maxime în ultimul act. Maria a servit pentru meci la 5-4, dar Ostapenko a reușit un break la zero. Letona și-a pierdut însă din nou serviciul și jucătoarea de 34 de ani nu a mai iertat-o, închizând meciul după un game sigur la serviciu (7-5).
Wimbledon
Ons Jabuer este prima finalistă de la Wimbledon 2022! A învins-o pe Tatjana Maria în trei seturi
07/07/2022 LA 14:21
Judecând după statistică, se poate spune că Ostapenko a pierdut acest meci, nu că Maria l-a câștigat. Letona a reușit 52 de lovituri direct câștigătoare, dar a comis 57 de erori neforțate și 5 duble greșeli.
Tatjana Maria va juca astfel pentru prima dată în carieră în sferturile unui turneu de Grand Slam. Adversara sa va fi Heater Watson sau Jule Niemeier, astfel că sportiva de 34 de ani are șanse reale de a ajunge în careul de ași de la All England Club.

Simona Halep, singura jucătoare rămasă în concurs cu titluri de Grand Slam în palmares

După eliminarea Jelenei Ostapenko, Simona Halep a rămas singura jucătoare rămasă în competiție care a câștigat cel puțin o dată un titlu de Grand Slam. Niciuna dintre celelalte sportive nu au jucat nici măcar o finală la un turneu major.
De altfel, Simona le surclaseaze clar pe celelalte competitoare la capitolul experiență în fazele finale ale turneelor de Grand Slam. La ediția actuală de la Wimbledon, Simona tocmai a bifat a 22-a prezență în săptămâna a doua la un turneu major. Ea conduce detașat topul, fiind urmată la 10 lungimi distanță de belgianca Elise Mertens, cu 12 prezențe.
Apoi, toate celelalte jucătoare, au numărul de calificări în partea a doua a turneelor de Mare Slam formată dintr-o singură cifră: Alize Cornet 7, Caroline Garcia 6, Ons Jabeur, Paula Badosa, Amanda Anisimova câte 5, Elena Rybakina și Alja Tomljanovic câte 3.
Avem și cinci debutante în săptămâna a doua: Marie Bouzkova, Jule Niemeier, Harmony Tan, Heather Watson și Tatjana Maria.
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon
Irina Begu, eliminată în turul 3 la Wimbledon. Românca, învinsă de Jelena Ostapenko în 3 seturi
01/07/2022 LA 09:33
Wimbledon
Sorana Cîrstea, OUT de la Wimbledon în turul 2! A cedat în fața sportivei de pe locul 103 WTA
29/06/2022 LA 15:57