Simona Halep a ajuns pentru a treia oară în semifinalele turneului de la Wimbledon. Ea va juca astăzi împotriva Elenei Rybakina pentru un loc în ultimul act al turneului de pe iarba londoneză, turneu pe care Simona la câștigat în 2019.
Patrick Mouratoglou, cel care o antrenează pe româncă din luna aprilie, se află la al doilea turneu de Grand Slam alături de Simona Halep, iar parcursul din acest an de la All England Club are toate șansele să devină unul memorabil.
Antrenorul francez este încântat de parteneriatul cu jucătoarea din România, iar acest lucru se poate observa în urma rezultatelor din ultima perioadă ale Simonei Halep. Mouratoglou a explicat pentru BeIN Sport Franța cheia succesului în ceea ce privește parteneriatul cu dubla câștigătoare de Grand Slam, dar și de ce este Simona Halep o jucătoare periculoasă pentru adversarele sale din circuit:
Tenis
Simona Halep e marea campioană de la Toronto! Românca a cucerit al 24-lea titlu al carierei
ACUM 10 ORE
"Ne bucurăm amândoi de ce facem. Ne înțelegem foarte bine. Este o plăcere să fim pe teren, să ne trezim dimineața și să mergem la muncă. Așa cum spunea și Mike Tyson, niciun boxer nu este mai periculos decât un boxer fericit. Aici avem o jucătoare de tenis fericită.
Acesta este, într-un fel, unul dintre motivele pentru care joacă atât de bine. Este o jucătoare fabuloasă. Este o oportunitate pentru mine să lucrez cu ea. Are o personalitate grozavă, care chiar merită să fie descoperită. Cu cât o cunoști mai mult, cu atât o iubești mai mult", a declarat Patrick Mouratoglou.

Preview Simona Halep - Elena Rybakina, semifinale Wimbledon 2022

Citește și:

Patrick Mouratoglou i-a redat încrederea Simonei Halep

Unul dintre meritele antrenorului francez în ceea ce privește parteneriatul Simonei Halep ține de încrederea jucătoarei din România. Campioana din 2019 de la Wimbledon a dezvăluit cât de important este pentru ea faptul că Patrick Mouratoglou a avut încredere în ea:
"În primul rând, este o persoană grozavă. Ne-am conectat din primul minut. Ca antrenor, vorbește foarte simplu, dar foarte puternic. Iau tot ce spune într-un mod pozitiv și pot pune acele lucruri în practică. Este ușor pentru mine să iau aceste informații și să le folosesc pe teren.
A avut încredere în mine că pot fi în continuare o jucătoare bună. Mi-a dat cumva încredere, iar eu am început să cred din nou în mine, că am șansa de a fi o jucătoare bună din nou. El crede că totul este posibil. Mă ajută să cred foarte mult în lucrurile pe care le fac", a spus și Simona Halep despre Patrick Mouratoglou la conferința de presă de la finalul partidei cu Anisimova din sferturi.
https://i.eurosport.com/2022/06/30/3401337.jpg
În semifinalele de la Wimbledon, Simona Halep o va întâlni pe Elena Rybakina, numărul 23 WTA. Până acum, cele două s-au întâlnit de trei ori, iar Halep conduce cu 2-1 în ceea ce privește întâlnirile directe. Singura victorie a jucătoarei care reprezintă Kazahstanul a venit în urma unui abandon al româncei, în 2019, la Wuhan, la 5-4 în primul set pentru Rybakina.
De atunci, Simona Halep s-a impus în celelalte două partide (Dubai 2020 și US Open 2021) în trei seturi.
Duelul Simona Halep - Elena Rybakina, din semifinalele Wimbledon, este în direct azi, în jurul orei 17:00, pe Eurosport și Eurosport Player.
National Bank Open
Experții nu au dubii! Cine cred că va câștiga finala de la Toronto dintre Halep și Haddad Maia
ACUM 15 ORE
National Bank Open
Halep nu o "sperie" pe Haddad Maia înaintea finalei de la Toronto: "Mi-am propus s-o înving iar!"
ACUM 16 ORE