Primul favorit la Londra va fi Novak Djokovic, care ocupă acum al treilea loc în ierahia mondial, în timp ce Rafael Nadal, câștigătorul celor două turnee de Grand Slam din acest sezon, va fi al doilea. Danil Medvedev, primul jucător de tenis din lume începând de luni, nu poate juca la Wimbledon din motive politice, în timp ce Alexander Zverev, al doilea jucător de pe lista ATP, este accidentat și va rata ediția din 2022.
Zverev a suferit o intervenție chirurgicală după o accidentare groaznică în semifinala de la Roland Garros în meciul disputat cu Rafael Nadal. Ultima dată când am văzut primii doi jucători de tenis din lume absentând la unul dintre turneele de Grand Slam a fost în 1999, la Australian Open, iar acest precedent nu s-a mai întâmplat niciodată la Wimbledon.
CITEȘTE ȘI:
Wimbledon
Rybakina a dezvăluit cine e tenismenul preferat, dintre Federer, Nadal și Djokovic! Cine o inspiră
15/07/2022 LA 13:02

Premieră nedorită la Wimbledon, după ce punctele din clasament au fost anulate

Primii trei jucători ai lumii, Medvedev, Zverev și Djokovic, au propriile probleme pe care trebuie să le rezolve și care îi împiedică să joace bine în mod constant. Rusul se află în cea mai bună poziție, deoarece a efectuat o operație de hernie înainte de începerea sezonului pe zgură, dar rezultatele sale nu sunt încă la cel mai înalt nivel. În plus, organizatorii turneului de la Wimbledon îi împiedică pe ruși și bieloruși să joace pe iarba de la All England Club, din cauza agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei.
Zverev a suferit o accidentare horror la gleznă, a fost operat marți și este de așteptat să facă o pauză între șase și opt săptămâni. El va rata întregul sezon pe iarbă și ar trebui să revină în circuit chiar înainte de US Open. În ceea ce-l privește pe Djokovic, soarta sa este cunoscută de noi toți încă de la începutul acestui an. Nole nu va putea juca în cadrul tuturor turneelor pentru că nu s-a vaccinat. Deocamdată, el nu poate călători la US Open.
Turneul de la Wimbledon se va desfășura în perioada 27 iunie-10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Wimbledon
Incredibil! De ce nu s-a uitat Ash Barty la finalele de la Wimbledon, unde era campioană en-titre
15/07/2022 LA 12:09
Wimbledon
Incredibil ce a făcut Rybakina, jucătoare născută la Moscova, cu banii câștigați la Wimbledon
15/07/2022 LA 06:24