După multe incertitudini cauzate de tratamentul la picior, Rafael Nadal este pregătit să participe la ediția din 2022 a turneului de la Wimbledon. Ibericul a ajuns luni la Londra și a intrat imediat pe terenurile de antrenament. Înainte de a ajunge la All England Club, Nadal s-a antrenat la Mallorca Country Club din Santa Ponca, unde se desfășoară în prezent Mallora Open.
Deși Toni Nadal spune că Djokovic e în continuare principalul favorit la Wimbledon, Rafa are fără îndoială șansele lui la victorie, după titlurile cucerite acolo în 2008 și 2010: "Rafa este bine, cred că va fi unul dintre favoriți, principalul este în continuare Djokovic, iar Hurkacz sau Berrettini vor fi acolo. Dacă are norocul să treacă de prima săptămână, din a doua devine foarte competitiv. În săptămâna de dinainte de un Grand Slam, Rafa preferă să se antreneze calm și să nu fie în competiție", a declarat Toni Nadal.
CITEȘTE ȘI:
Wimbledon
Diferențele dintre Nadal și Djokovic, evidențiate de McEnroe: "Rivalii s-au săturat de asta"
ACUM 13 MINUTE

Rafa Nadal, cu gândul la titlul major cu numărul 23

Campion la Australian Open și Roland Garros s-a antrenat luni cu Grigor Dimitrov, numărul 21 mondial. Potrivit unui corespondent prezent la antrenamentul spaniolului, Nadal a avut probleme cu serviciul, făcând duble greșeli în mai multe rânduri: "Au jucat un set și jumătate de antrenament. Dimitrov s-a impus cu 6-3 și 2-1, cu un break avans în cel de-al doilea. Nadal nu a reușit cu serviciul. Dimitrov a fost de partea cealaltă impecabil la serviciu", a scris el.
Toni Nadal a vorbit și despre problemele de la picior ale lui Rafael Nadal și ședințele de tratament cu radiofrecvență la care a fost supus după victoria de la Roland Garros de la începutul acestei luni: "Tratamentul funcționează, Rafa este destul de mulțumit și suntem încrezători că lucrurile vor merge bine", a adăugat Toni Nadal.
Cel de-al treilea Grand Slam al anului va începe pe 27 iunie, în direct pe Eurosport și Eurosport Player, dar înainte de Wimbledon, Nadal va juca la Giorgio Armani Tennis Classic, la Hurlingham Club. Acesta este un eveniment demonstrativ organizat în fiecare an cu o săptămână înaintea turneului major. Alături de Nadal vor mai participa la Hurlingham Novak Djokovic, Casper Ruud, Carlos Alcaraz, Felix Auger-Aliassime și Denis Shapovalov.
Wimbledon
Rafael Nadal, victorie muncită în primul tur la Wimbledon! L-a învins pe debutantul Cerundolo
ACUM 17 ORE
Wimbledon
Wimbledon 2022, focar de COVID-19? Cilic și Berrettini, OUT! Djokovic și Nadal, risc uriaș la Londra
IERI LA 11:11