Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rafa Nadal joacă la Wimbledon pentru al 23-lea titlu de Grand Slam! Anunțul lui Toni Nadal

Irina Aldea

Publicat 21/06/2022 la 13:36 GMT+3

După câteva zile de incertitudine, Rafael Nadal a ajuns la Londra, iar Toni Nadal e convins că nepotul lui va concura pe iarba de la All England Club pentru a cuceri titlul major cu numărul 23.

Rafael Nadal

Credit imagine: Getty Images

După multe incertitudini cauzate de tratamentul la picior, Rafael Nadal este pregătit să participe la ediția din 2022 a turneului de la Wimbledon. Ibericul a ajuns luni la Londra și a intrat imediat pe terenurile de antrenament. Înainte de a ajunge la All England Club, Nadal s-a antrenat la Mallorca Country Club din Santa Ponca, unde se desfășoară în prezent Mallora Open.
Deși Toni Nadal spune că Djokovic e în continuare principalul favorit la Wimbledon, Rafa are fără îndoială șansele lui la victorie, după titlurile cucerite acolo în 2008 și 2010: "Rafa este bine, cred că va fi unul dintre favoriți, principalul este în continuare Djokovic, iar Hurkacz sau Berrettini vor fi acolo. Dacă are norocul să treacă de prima săptămână, din a doua devine foarte competitiv. În săptămâna de dinainte de un Grand Slam, Rafa preferă să se antreneze calm și să nu fie în competiție", a declarat Toni Nadal.
CITEȘTE ȘI:

Rafa Nadal, cu gândul la titlul major cu numărul 23

Campion la Australian Open și Roland Garros s-a antrenat luni cu Grigor Dimitrov, numărul 21 mondial. Potrivit unui corespondent prezent la antrenamentul spaniolului, Nadal a avut probleme cu serviciul, făcând duble greșeli în mai multe rânduri: "Au jucat un set și jumătate de antrenament. Dimitrov s-a impus cu 6-3 și 2-1, cu un break avans în cel de-al doilea. Nadal nu a reușit cu serviciul. Dimitrov a fost de partea cealaltă impecabil la serviciu", a scris el.
Toni Nadal a vorbit și despre problemele de la picior ale lui Rafael Nadal și ședințele de tratament cu radiofrecvență la care a fost supus după victoria de la Roland Garros de la începutul acestei luni: "Tratamentul funcționează, Rafa este destul de mulțumit și suntem încrezători că lucrurile vor merge bine", a adăugat Toni Nadal.
Cel de-al treilea Grand Slam al anului va începe pe 27 iunie, în direct pe Eurosport și Eurosport Player, dar înainte de Wimbledon, Nadal va juca la Giorgio Armani Tennis Classic, la Hurlingham Club. Acesta este un eveniment demonstrativ organizat în fiecare an cu o săptămână înaintea turneului major. Alături de Nadal vor mai participa la Hurlingham Novak Djokovic, Casper Ruud, Carlos Alcaraz, Felix Auger-Aliassime și Denis Shapovalov.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo