La începutul acestei săptămâni, tenismenul american Reilly Opelka a declarat că absența unor jucători de top la următorul turneu de la Wimbledon va lăsa o pată mare pe reușita jucătorilor care se vor impune pe iarba de la All England Club. Opelka a făcut referire la decizia All England Lawn Tennis Club de a interzice accesul jucătorilor ruși și bieloruși la ediția din acest an a Wimbledon, ceea ce a determinat ATP și WTA să retragă punctele de clasament de la turneu.
Americanul a publicat miercuri pe Twitter un mesaj pentru a-și exprima punctul de vedere pe această temă: "Sportul este meritocrația supremă. Când îi scoți de pe tablou pe unii dintre cei mai buni jucători din lume pe baza meritelor, erodezi integritatea evenimentului. Este vorba despre avantajul competitiv oferit jucătorilor, precum eu, în virtutea faptului că alți jucători mari nu pot juca", a scris Opelka pe Twitter.
CITEȘTE ȘI:
Wimbledon
Simona Halep - Paula Badosa LIVE TEXT, în optimile de la Wimbledon, LIVE pe Eurosport 2, ora 17:30
ACUM O ORĂ

Revoltă generală înainte de Wimbledon! Mesaj fără echivoc pentru organizatori

De asemenea, el a precizat că opiniile sale pe această temă nu au nicio legătură cu lipsa punctelor de clasament la turneul din acest an: "Multă lume pare să nu înțeleagă "ideea" nu este vorba despre "puncte". Cred că Wimbledon 2022 va fi o realizare inferioară din cauza absenței celui mai bun tablou posibil", a spus Opelka.
Cu toate acestea, nu toți fanii au fost de acord cu opinia exprimată de american, un utilizator spunându-i că tenisul nu contează în fața unei națiuni care comite un genocid. Americanul a răspuns întrebând de ce nu a existat o interdicție pentru jucătorii chinezi, din moment ce și în China are loc un "genocid": "Atunci de ce nu-i interzic și pe chinezi?", a întrebat Opelka.
Al treilea turneu de Grand Slam al anului, Wimbledon, e programat în perioada 27 iunie – 10 iulie, în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon
Simona Halep - Paula Badosa, sub lupa specialiștilor! Singurul mod în care poate fi învinsă românca
ACUM 2 ORE
Wimbledon
Ostapenko, out de la Wimbledon, după ce a ratat două mingi de meci! Halep, o excepție pe tablou
ACUM 15 ORE