Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

România rescrie istoria tenisului la Wimbledon. Niciodată nu s-a mai întâmplat așa ceva într-un Grand Slam

Cristian Mihală

Publicat 29/06/2022 la 08:59 GMT+3

România a stabilit o performanţă remarcabilă la Wimbledon, prin fetele prezente pe tabloul de simplu. Nu mai puţin de 6 sportive din ţara noastră s-au calificat în turul doi la All England Club, record absolut pentru un Grand Slam, în ceea ce ne priveşte.

Simona Halep, Wimbledon 2022

Credit imagine: Eurosport

Halep&Co sunt gata de lucruri fantastice la Wimbledon, acolo unde asistăm la o adevărată "invazie" a româncelor, în turul secund. 6 din cele 7 sportive ale noastre au mers mai departe, după primul tur, toate calificările fiind obţinute în minimum de seturi.
Este pentru prima oară în istorie când ţara noastră duce 6 jucătoare în turul secund la un Grand Slam şi, pentru a înţelege cât de importantă este această realizare, trebuie să punctăm că doar SUA are un număr mai mare de reprezentante rămase în concurs. Astfel, 8 americance vor lupta azi şi mâine pentru un loc în turul 3: Jessica Pegula, Ann Li, Alison Riske, Cori Gauff, Claire Liu, Lauren Davis, Amanda Anisimova şi Catherine Harrison.
Cehia, forţa numărul unu în Europa în ultimii ani, în materie de tenis feminin, va avea doar 4 jucătoare la startul turului secund, la fel ca şi Franţa: Krejcikova, Kvitova, Bouzkova şi Pliskova/Martincova (meciul celor două s-a întrerupt aseară, din cauza întunericului la scorul de 7-6, 5-5).
Wimbledon România

Halep&Co pot scrie în continuare istorie la Wimbledon 2022

Singura sportivă a noastră eliminată în primul tur la All England Club a fost Gabriela Ruse, dar trebuie spus că şi aceasta a făcut o partidă remarcabilă. În faţă i-a stat finalista de la Roland Garros, Cori Gauff, dar jucătoarea noastră a făcut un meci mare, pierzând abia în finalul decisivului: 6-2, 3-6, 5-7.
După cum arată tabloul de concurs, există toate premisele să avem cel puţin trei românce în turul 3 de la Wimbledon. Azi, Cîrstea şi Begu vor da asaltul pentru accederea în această fază şi pleacă din postura de favorite în confruntările cu Tatjana Maria, respectiv Elisabetta Cocciaretto. Dincolo de diferenţele de formă şi de clasare în ierarhia WTA, sportivele noastre au şi avantajul meciurilor directe cu oponentele. Astfel, Sorana Cîrstea s-a impus în toate cele 3 meciuri jucate de-a lungul timpului cu germanca pe care o întâlneşte azi, ultima oară chiar la Roland Garros 2022. În ceea ce o priveşte pe Begu, aceasta a mai întâlnit-o pe Cocciaretto o dată, învingând-o cu un dublu 6-2 (în 2020, la Roma).
Mâine, Simona Halep pleacă şi ea din postura de mare favorită în duelul cu Flipkens, câştigătoarea de la Wimbledon 2019 fiind văzută de specialişti cu a 3-a şansă la câştigarea turneului (după Swiatek, şi Ons Jabeur). Simo a mai fost faţă în faţă cu belgianca pe care o va întâlni joi de 5, câştigând de fiecare dată fără a pierde vreun set.
Pentru Irina Bara, Ana Bogdan şi Mihaela Buzărnescu, şansele să treacă mai departe sunt destul de mici, în contextul în care vor întâlni adverare de cu totul alt calibru: Paula Badosa, Petra Kvitova, respectiv Cori Gauff.
Wimbledon 2022 - 29 iunie, transmisiuni Eurosport 1&2
Turneul de la Wimbledon se desfășoară în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo