Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

S-a calificat în turul 2 la Wimbledon și a venit cu o mărturie cutremurătoare: "Casa părinților mei a fost bombardată"

Cristian Mihală

Actualizat 28/06/2022 la 08:23 GMT+3

Lesia Tsurenko a oferit mărturii teribile după calificarea în turul 2, la Wimbledon. Casa părinților ei din Irpin a fost bombardată de ruși.

Wimbledon: Day 1 - Lesia Tsurenko post-match press conference in english (right holders only)

Credit imagine: Eurosport

Wimbledon 2022 se desfășoară fără jucătorii din Rusia și din Belarus, iar decizia organizatorilor a fost aspru criticată de mulți dintre sportivi. Totuși, o istorisire a Lesiei Tsurenko pare să confirme că diriguitorii de la All England Club au luat o hotărâre care urmează o anumită logică, în contextul în care e greu ca ucrainenii să coexiste cu rușii, în măsura în care țara le e devastată de către armata roșie.

Tsurenko, mărturii tulburătoare, la Wimbledon

După calificarea în turul secund la Wimbledon, scor 6-3, 6-2 cu britanica Burrage, Tsurenko a dezvăluit că familia sa trăiește o adevărată dramă. Locul 101 din lume a dezvăluit că apartamentul părinților ei, cu sediul în Irpin, în suburbiile Kievului, a fost bombardat. În mod miraculos, mama, tatăl și fratele au scăpat fără vreo zgârietură.
"Casa părinților mei a fost bombardată. Există găuri uriașe în clădire, iar părinții mei s-au apucat deja să îl reconstruiască. Ei locuiesc acum în apartamentul meu și al soțului meu, dar este un apartament foarte mic. Dar sunt fericiți să aibă un loc unde să se mute, pentru că cei mai mulți nu au. Slavă Domnului că sunt vii și în siguranță. Dar nu știi niciodată ce se va întâmpla mâine pentru că uneori pare totul calm, dar ieri două rachete au lovit centrul Kievului. Așa că trăiesc în spaimă și se roagă în fiecare zi", a dezvăluit Tsurenko, citată de welovetennis.fr.
În turul doi de la Wimbledon, Lesia o va întâlni pe compatrioata Kalinina, care a avut o partidă neașteptat de grea în fața sportivei din Ungaria, Bondar. Favorita 29 s-a impus în cele din urmă, scor 4-6, 6-2, 6-4.
Wimbledon 2022 - 28 iunie, transmisiuni Eurosport 1&2
Turneul de la Wimbledon se desfășoară în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo