Serena Williams nu a mai jucat un meci la simplu de aproape un an, dar și-a anunțat revenirea la Wimbledon 2022, fiind încrezătoare că încă o poate egala pe Margaret Court, jucătoarea care deține cele mai multe titluri de Grand Slam din istorie, 24 la număr. Acum, americanca are 23 în palmares, dar nu are de gând să renunțe.
Aflată la conferința de presă, Serena Williams a fost întrebată despre favoritul ei de pe tabloul de simplu masculin. Marea campioană din SUA nu a stat pe gânduri și l-a nominalizat imediat pe Rafael Nadal, care a cucerit deja două titluri de Grand Slam anul acesta. Dacă s-ar impune și la Wimbledon, ibericul s-ar apropia de Calendar Grand Slam (câștigarea celor 4 titluri majore în același an calendaristic).
CITEȘTE ȘI:
National Bank Open
Simona Halep, ultima pe lista capilor de serie la Toronto! Românca poate intra în istoria turneului
02/08/2022 LA 10:40

Serena Williams ține cu Rafa Nadal la Wimbledon 2022

"Face ceva incredibil în acest sezon, e fabulos. Întotdeauna am fost o fană a lui. Chiar mi-am numit câinele după el. Este un câine atât de drăguț, mi-e dor de el. Bineînțeles, îl voi încuraja pe Rafa. Rezultatele sale din acest an sunt cu adevărat impresionante. Și cât de mult mai poate face", a transmis Serena Williams la Wimbledon, înainte de debutul turneului.
La sfârșitul anului 2021, Federer, Nadal și Djokovic erau la egalitate din punct de vedere al titlurilor de Grand Slam. Sârbul se afla atunci în cea mai bună poziție de a ajunge cel mai titrat tenismen din istorie, însă începutul anului 2022 a fost zbuciumat pentru el. Expulzat din Australia din cauza faptului că nu s-a vaccinat anti-COVID-19, Djokovic a ratat șansa de a concura la turneul în cadrul căruia a cucerit cele mai multe titluri majore (9). Drept urmare, Nadal s-a întâlnit cu șansa de a mai câștiga o dată titlul de la Melbourne, iar la doar câteva luni, ibericul a făcut dubla prin câștigarea celui de-al 14-lea (!!!) titlu major la Roland Garros, un record absolut în istorie.
Turneul de la Wimbledon se va desfășura în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Tenis
Fostul antrenor al Sharapovei, despre rivalitatea dintre Williams și jucătoarea din Rusia: "Respect"
28/07/2022 LA 10:27
Tenis
Serena Williams și Novak Djokovic, "în cărți" pentru turneul de la Cincinnati! Surprizele anunțate
20/07/2022 LA 10:33