Sportiva noastră pleca din postura de favorită în semifinala de ieri, jucată în fața unei sportive care nu mai evoluase vreodată într-un penultim act la un Grand Slam. Chiar și așa, diferența de experiență nu s-a văzut, Rybakina reușind meciul vieții, 6-3, 6-3. Sportiva kazahă a punctat din toate pozițiile, negândindu-se nicio clipă la scor. Probabil Simo ar fi avut o șansă dacă serviciul îi funcționa, dar, la cum a jucat Elena ieri, era greu de învins de oricine.
Acum, Rybakina va pleca din nou din postura de outsideră în finală, cu Ons Jabeur, o sportivă aflată într-o formă fantastică încă de la începutul sezonului de iarbă. Tunisianca are un joc extrem de complex, cu multe scurte și lovituri care scot din ritm adversara, astfel că pare să aibă prima șansă. Acest lucru l-a dat de înțeles și Halep, care nu e convinsă că Rybakina va putea să păstreze nivelul incredibil din partida cu ea.
"Va fi o finală interesantă. Nu știu cum va raspunde Rybakina la jocul lui Jabeur. Schimbă ritmul, îl taie cu multe slice-uri. Jabeur servește bine, așa că va fi interesant. Nu pot spune că Rybakina poate menține nivelul, dar poate o va face dacă va fi încrezătoare. Va fi un meci interesant și îl voi urmări", a spus Halep în conferința de presă.
Wimbledon
Rybakina a dezvăluit cine e tenismenul preferat, dintre Federer, Nadal și Djokovic! Cine o inspiră
15/07/2022 LA 13:02

Wilander crede că Jabeur o preferă pe Rybakina, în finala Wimbledon

Mats Wilander, expertul Eurosport, consideră că eliminarea Simonei Halep este o veste foarte bună pentru Ons Jabeur
"Cred că Jabeur e bucuroasă că va juca împotriva Rybakinei în ultimul act. Nu înseamnă și că va câștiga, dar cred că preferă o adversară cu mai puțină experiență. Halep gestionează altfel presiunea, în timp ce jocul Elenei e unul bazat aproape exclusiv pe forță. Cred că Ons va găsi o cale să absoarbă forța loviturilor adversarei și să o pună în dificultate", a spus Wilander, la Eurosport.
Elena Rybakina și Ons Jabeur s-au întâlnit de 3 ori până acum, de fiecare dată pe hard, iar sportiva din nordul Africii are un bilanț pozitiv, 2-1. Totuși, ultima dispută (semifinalele de la Chicago 2021) a fost câștigată de Ons prin abandonul adversarei. În cele două dispute anterioare, cele două și-au împărțit victoriile, de fiecare dată fiind nevoie de 3 seturi pentru a le departaja.
Cifrele înainte de finală sunt destul de echilibrate. Cele două au petrecut un timp comparabil pe teren, la Wimbledon (9 ore și jumătate Rybakina, 8 ore și 22 de minute Jabeur). În cele 6 partide jucate până acum, sportiva din Kazakhstan a jucat 13 seturi, în timp ce tunisianca a avut nevoie de 14 seturi pentru a-și croi drum spre finală.
Elena Rybakina - Ons Jabeur este marea finală de la Wimbledon 2022. Partida are loc sâmbătă și va fi în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon
Incredibil! De ce nu s-a uitat Ash Barty la finalele de la Wimbledon, unde era campioană en-titre
15/07/2022 LA 12:09
Wimbledon
Incredibil ce a făcut Rybakina, jucătoare născută la Moscova, cu banii câștigați la Wimbledon
15/07/2022 LA 06:24