Simona Halep se pregătește, în aceste zile, pentru debutul la ediția din 2022 a turneului de la Wimbledon. Românca a susținut astăzi o conferință de presă, în care a vorbit, printre altele, despre cum și-a regăsit motivația de a reveni în top și despre cum a trecut peste atacul de panică de la Roland Garros.
Fostul lider WTA a dezvăluit cum a reușit să-și revină după dezamăgirea trăită după turneul de la Doha, când se simțea epuizată și foarte tristă.
"După Doha, am simțit că nu mai pot face asta. Eram destul de jos, eram epuizată. Nu credeam că pot fi din nou în top. Așa că m-am simțit foarte dezamăgită.
Western & Southern Open
Simona Halep, o luptătoare înnăscută! Ce a spus după lupta incredibilă cu Potapova de la Cincinnati
ACUM 35 MINUTE
Dar apoi am mers la academia lui Patrick Mouratoglou fără să mă gândesc că aș putea lucra cu el pentru că era antrenorul Serenei, așa că era chiar imposibil să mă gândesc la asta.
Dar atmosfera de la academie, toți copiii de acolo care erau la 8 dimineața pe teren pentru că le place să muncească din greu, acea dorință de a fi într-o zi campion m-a ajutat să mă recuperez. Mi-a reaprins pasiunea că încă mai pot juca tenis și încă îmi place.
De aceea sunt aici astăzi, datorită acelei atmosfere de la academie, datorită întâlnirii cu Patrick, care mi-a spus că el chiar crede că mă pot întoarce. Așa că acum cred și eu și muncesc din greu să văd dacă voi putea într-o zi să mă întorc în top", a spus Simona Halep.
Citește și:

Simona Halep: "Nu vreau să mă opresc"

Românca a comentat și episodul eliminării de la Roland Garros, unde a suferit pentru prima dată în carieră un atac de panică în timpul meciului. Halep a declarat că a avut multe de învățat din acel moment, fiind pregătită pentru cazul în care va trăi unui nou astfel de episod.
"Cred că a fost o experiență bună pentru mine. Sper să nu se mai întâmple pentru că nu mi-a plăcut. A venit de nicăieri pentru că eram la conducerea meciului. Probabil s-a întâmplat din cauza presiunii turneului, a faptului că m-am chinuit anul trecut. Nu credeam că sunt destul de puternică, probabil.
Dar acum mă simt mai puternică și simt că, dacă se va întâmpla din nou, voi ști cum să mă descurc. Nu este niciodată ușor. După cum am spus, nu am mai avut atacuri de panică înainte, așa că a fost foarte greu să mă descurc.
În ultima vreme cred că toată lumea trece prin asta, cu toată situația din lume, așa că nu voi fi dură cu mine pentru că am fost slabă în acel meci. O iau doar ca pe o experiență și ca pe o lecție, iar data viitoare voi fi mai bine", a adăugat Simona.
Sportiva de 30 de ani a fost întrebată și dacă, în cazul în care ar fi nevoită să pună punct mâine carierei de jucătoare profesionistă, ar fi mulțumită de ceea ce a realizat:
"Dacă mâine aș fi nevoită să mă opresc, sunt foarte mulțumită de tot ce am făcut. Dar nu vreau să mă opresc (n.r. zâmbește). Nu mă gândesc la asta. Simt că mă pot îmbunătăți mult. Pot fi o persoană mai bună, un jucător mai bun pe teren, așa că abia aștept să fac asta.
Dar, cu toate rezultatele pe care le-am obținut în cei aproape 10 ani, sunt foarte mulțumită și fericită de felul în care am evoluat", a răspuns Halep.
Meciul dintre Simona Halep și Karolina Muchova, din primul tur al Wimbledon 2022, va avea loc marți, de la o oră care va fi anunțată ulterior de către organizatori.
https://i.eurosport.com/2022/06/26/3399261.jpg
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
National Bank Open
Brazilienii nu și-au revenit, după ce Halep a învins-o la Toronto pe Haddad Maia: "Aripi frânte"
ACUM 10 ORE
Western & Southern Open
Cât de mult poate urca Simona Halep în clasamentul WTA după turneul de la Cincinnati
ACUM 11 ORE